Loading...

Zorgverzekering Rouveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Rouveen. Veel gekozen partijen zijn VGZ, CZ, Menzis, OHRA, Achmea. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om jouw huidige polis goed te bekijken. Klopt de bestaande polis met jouw behoeften? Via onze slimme zorgvergelijker kan jij vandaag nog, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende polissen als bijv. preventieve zorg en medische hulp buitenland. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is redelijk ingewikkeld. Feiten zoals Drempelinkomen en Tweedelijns zorg komen veelvuldig voorbij. Er zijn nogal wat aanbieders, van Promovendum of inTwente tot CZdirect en Stad Holland. Hoe vind ik een aantrekkelijke aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Middels deze zorgvergelijker tref je vlug en ongecompliceerd een betrouwbare verzekering die aansluit op je zorgbehoefte. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref je nuttige details m.b.t. de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis, eigen risico. Of klik meteen verder naar Ravenswaaij zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Rouveen? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. D.m.v. de polisvergelijker – inclusief handige filters – check jij snel welke verzekeraar voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Wil je extra besparen op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum betreft vaak een budget- of naturapolis. Het nadeel is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-rouveen


Meest gekozen zorgpolis in Rouveen?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Oldenzijl afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Bewuzt, Univé, Zilveren kruis. Hierna tref je belangrijke variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners voor bijvoorbeeld Atrofie of Identificatiesyndroom, echter ook Netelroos en Preoccupatie. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare premie. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Mogelijkheden: een extra polis voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via je job, een gemeente (Staphorst) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je krijgt korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). Vaak is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Rouveen?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Rouveen of omgeving. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger d.m.v. internet. Op deze pagina check jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 500).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 36 behandelingen).
 7. Bepaal de uitbetalingen aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn DSW zorgpolis) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Rouveen?

Het basispakket compenseert een groot deel van de zorgkosten in Rouveen. Hiermee staat de verzekeraar garant voor onder andere Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts. Maar denk ook aan Logopedie, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies. Bekijk de algemene voorwaarden van je huidige verzekering en ontdek wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder check je enige gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Overijssel.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Rouveen wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: verifieer of de verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Overijssel. Is er geen contract? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Rouveen. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Rouveen? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €25 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Rouveen is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Er zijn nog een aantal zorginstellingen in de regio Staphorst. Denk aan: ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek, logopedie en ook plastische chirurgie, haptonomie, audicien, psychologische zorg, apotheek. De vergoedingen wisselen nogal bij Menzis of Zilveren Kruis. Bekijk de kleine lettertjes van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Dekking Sterilisatie vrouw.

Verzekeringskantoor in Rouveen

Geef jij de voorkeur aan face to face contact rondom jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Rouveen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit rondom verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur bespreekt jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Rouveen