Loading...

Zorgverzekering Rottevalle Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf halverwege november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Rottevalle. Veel gekozen partijen zijn OHRA, Menzis, CZ, FBTO, Achmea. Ook in 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering goed door te nemen. Klopt jouw actuele dekking met wat jij belangrijk vindt? Via een nuttige zorgvergelijker kan je vandaag nog, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende dekkingen als alternatieve geneesmiddelen / epilatie. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes geregeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is best complex. Zaken als PGB en Solidariteit zal je moeten overwegen. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Bewuzt of Menzis tot bijv. HEMA en Salland. Hoe vind ik een voordelige verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door onze zorgvergelijker tref je gelijk en zonder problemen een geschikte verzekering die matcht met alle zorgwensen. Is het lastig? Hier spot je nuttige gegevens aangaande de basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Rasquert zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Rottevalle? De premies van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Via de polisvergelijker – en de speciale filters – spot je supersnel welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Wil je extra besparen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg, HEMA is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-rottevalle


Meest gekozen zorgpolis in Rottevalle?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Oldemarkt afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Univé, Bewuzt, Interpolis. Verderop vind je veel besproken factoren waar je zeker op moet letten. Met deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorginstellingen waar je heen kunt. D.m.v. een restitutieverzekering kies je zelf je zorginstellingen voor problemen zoals Cheilognathopalatoschisis of Granuloma annulare, maar ook Oppositioneel-opstandige gedragsstoornis en Prikkelbare-darmsyndroom. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €100 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare premie. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Denk aan een extra dekking voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, de gemeente (Smallingerland) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Rottevalle?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Rottevalle of rondom deze plaats. Tip: het kan nog sneller en gemakkelijker online. Hierna check je onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 750).
 6. Kies de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 27 behandelingen).
 7. Kies een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is Delta Lloyd zorgpolis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Rottevalle?

De basispolis vergoedt veel zorgkosten in Rottevalle. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenvervoer maar ook Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Logopedie. Bekijk de kleine letters van je huidige polis en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Hieronder check jij een paar gebruikelijke zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Rottevalle wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? De basispolis vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: controleer goed of je verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Rottevalle. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Rottevalle? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €65 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Rottevalle moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog meerdere verschillende types zorg in de regio Smallingerland. Onder andere: podotherapie, diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg of ook haptonomie, apotheek, psychologische zorg, audicien, stoppen met roken. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij CZ en Zilveren Kruis. Controleer de condities van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Dekking Stemprothese.

Verzekeringskantoor in Rottevalle

Heb jij het liefst een “echt” gesprek omtrent jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Rottevalle. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou omtrent verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Rottevalle