Loading...

Zorgverzekering Roswinkel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Roswinkel. Veel gekozen partijen zijn Menzis, VGZ, CZ, OHRA, FBTO. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Klopt jouw geldende polis bij jouw situatie? Met behulp van de slimme zorgvergelijker mag ook jij gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende dekkingen als bijv. alternatieve geneesmiddelen plus acnetherapie. Overstappen van aanbieder is razendsnel afgewerkt.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk niet eenvoudig. Termen als Niet-gecontracteerde zorg + Inkomensafhankelijke bijdrage komen veelvuldig voorbij. Er zijn nogal wat aanbieders, van CZ of PNOZorg tot bijv. FBTO en Stad Holland. Hoe ontdek ik een voordelige verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van de zorgvergelijker vind je vlug en gemakkelijk een duidelijke verzekering die spoort met de individuele wensen. Kom je er niet uit? Hier tref jij makkelijke gegevens met betrekking tot de aanvullende verzekering, basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Radio Kootwijk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Roswinkel? De kosten van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. Het tarief kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Door de vergelijk module – en de speciale filters – tref jij direct welke polis de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is in de regel een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-roswinkel


Meest gekozen zorgpolis in Roswinkel?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Oldeholtwolde afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt, United Consumers. Verderop tref je betekenisvolle begrippen die van belang zijn. Aan de hand van deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutieverzekering kies je zelf je zorginstellingen voor onder andere Degeneratieve ziekte of Glossolalie, maar ook Marasmus en Silicose. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €500 (maximaal €500). Het voordeel is een aantrekkelijke prijs. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra aanvulling voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, jouw gemeente (Emmen) of juist een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Roswinkel?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Roswinkel of ergens in de buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker op internet. Hieronder check je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn 18 stuks per jaar).
 7. Bepaal de uitkering betreft lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. Bewuzt zorgpolis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Roswinkel?

Jouw basispolis dekt allerlei zorgkosten in Roswinkel. Zodoende worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen. Echter ook Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Dieetadvies, Verloskundige zorg. Lees de kleine letters van jouw actuele verzekeraar en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar vind je een paar erkende zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Roswinkel is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Handig: loop na of je verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Roswinkel. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via het basispakket. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Roswinkel? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €50 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Roswinkel is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er een aantal verschillende types zorg in de buurt van Emmen. Bijvoorbeeld: kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie, podotherapie en stoppen met roken, haptonomie, plastische chirurgie, apotheek, psychologische zorg. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Ik of Zorg en Zekerheid. Bekijk de kleine lettertjes van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Dekking Staar.

Verzekeringskantoor in Roswinkel

Houd jij van 1 op 1 contact m.b.t. je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Roswinkel. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies rondom verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider checkt de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Roswinkel