Loading...

Zorgverzekering Roosendaal Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet verplicht een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Roosendaal. Dit kan o.a. naar FBTO, Achmea, CZ, Menzis, VGZ. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Matcht de afgesloten polis met jouw omstandigheden? Met medewerking van een innovatieve zorgvergelijker kan men vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende modules als bijv. mantelzorg en tandheelkundige hulp. Overstappen van polis is binnen 5 minuten gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Zonder kosten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is best lastig. Termen als Collectiviteitskorting en Overstappen vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van Zorg en Zekerheid of Kiemer tot CZdirect en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een professionele verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Aan de hand van deze zorgvergelijker bekijk je vlug en ongecompliceerd een duidelijke verzekering die overeenkomt met alle zorgbehoefte. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij makkelijke info ten aanzien van collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis, basisverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Raamsdonk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Roosendaal? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis verschilt per persoon. De kostprijs hangt af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Met de zorgvergelijker – inclusief handige filters – spot jij gelijk welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Anderzorg, Besured, Promovendum betreft vaak een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-roosendaal


De beste zorgpolis in Roosendaal?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Olburgen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Univé, Interpolis, Bewuzt, United Consumers. Hierna vind je cruciale begrippen waar je zeker op moet letten. Via deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. D.m.v. een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor onder andere Brueghelsyndroom of Hippofobie, maar ook Nystagmus en Ziekte van Von Recklinghausen. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder zorgaanbieders. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een minder hoge premie. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra verzekering voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Roosendaal) of wellicht een school. Je hebt recht op een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Roosendaal?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Roosendaal of in een omliggende plaats. Tip: het kan nog sneller en eenvoudiger via internet. Onderstaand check je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (kies bijv. twaalf keer).
 7. Kies de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. De Amersfoortse zorgpolis) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Roosendaal?

Het basispakket compenseert allerlei zorgkosten in Roosendaal. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Medisch specialist, Bloedonderzoek, Medicijnen, Huisarts en Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Inventariseer de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekering en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Verderop vind je enkele erkende zorgverleners in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Roosendaal wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: check even of je assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Roosendaal. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basispolis. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Roosendaal? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €35 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Roosendaal is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei soorten zorg in en rondom Roosendaal. Onder andere: kraamzorg, podotherapie, ergotherapie, logopedie en stoppen met roken, audicien, haptonomie, apotheek, plastische chirurgie. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij Ditzo of OZF. Controleer de condities van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Sportkeuring.

Verzekeringskantoor in Roosendaal

Heb jij het liefst 1 op 1 contact rondom de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Roosendaal. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur inventariseert jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Roosendaal