Loading...

Zorgverzekering Roodhuis Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf halverwege november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Roodhuis. Veel gekozen partijen zijn Achmea, FBTO, OHRA, VGZ, CZ. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet onverstandig om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Matcht de bestaande dekking met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door deze scherpe zorgvergelijker kan je vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld tandheelkundige hulp en osteopathie. Het overstappen is binnen 5 minuten geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een goede zorgverzekering is tamelijk lastig. Zaken als Eigen risico + Verzekeringsplicht vliegen je om de oren. Ze ontvangen je graag als klant, van Bewuzt of Pro Life tot bijvoorbeeld Delta Lloyd en VvAA. Hoe ontdek ik een goede aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Mede door onze zorgvergelijker achterhaal je snel en ongecompliceerd een goede verzekering die matcht met de individuele wensen. Is het lastig? Op onze website bekijk je handige gegevens aangaande de collectieve zorgverzekering, eigen risico, restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Overasselt zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Roodhuis? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Door de polisvergelijker – en de speciale filters – check jij supersnel welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot januari 2022. Wil je extra besparen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg, Promovendum betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-roodhuis


Veel gekozen zorgpolis in Roodhuis?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Nijverdal afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Univé, Interpolis. Op deze site bekijk je cruciale begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze hulp kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel schommelen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor o.a. Braken of Klierkoorts, echter ook Mola-zwangerschap en Rigiditeit. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (max €500). Jouw “win” is een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, de gemeente (Littenseradiel) of soms een onderwijsinstelling. Je ontvangt een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Roodhuis?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Roodhuis of rondom deze plaats. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker via internet. Onderstaand vind je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 6 behandelingen).
 7. Kies de uitbetalingen m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. Pro Life zorgverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Roodhuis?

Jouw basispolis vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Roodhuis. Zodoende ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Medisch specialist, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medicijnen. Echter ook Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Logopedie. Bekijk de voorwaarden van je huidige polis en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website vind je meerdere gangbare zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Roodhuis wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: verifieer of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Roodhuis. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Roodhuis? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van een paar tientjes per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Roodhuis is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog meerdere soorten zorg in de gemeente Littenseradiel. Bijvoorbeeld: ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg, logopedie of stoppen met roken, haptonomie, plastische chirurgie, apotheek, audicien. De financiële compensaties wisselen nogal bij Besured of Salland. Controleer de voorwaarden van je polis voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Reanimatiecursus.

Verzekeringskantoor in Roodhuis

Houd jij van 1 op 1 contact m.b.t. jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Roodhuis. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider inventariseert je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Roodhuis