Loading...

Zorgverzekering Roodeschool Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In de maanden november en december kan je switchen van zorgverzekering in Roodeschool. Dit kan o.a. naar VGZ, CZ, FBTO, OHRA, Menzis. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet zo gek om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Matcht jouw actuele polis nog met jouw situatie? Aan de hand van de innovatieve zorgvergelijker kun je nu, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende dekkingen als huidtherapie + mindfulness. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is best lastig. Begrippen als Zorgverzekeringsfonds + AWBZ komen veelvuldig voorbij. Er zijn nogal wat aanbieders, van De Amersfoortse of OZF tot bijv. De Friesland en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een passende verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door de zorgvergelijker tref je snel en zonder problemen een goedkope verzekering die spoort met je wensen. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref jij bruikbare details ten aanzien van eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis. Lees ook alles over Raalte zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Roodeschool? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. D.m.v. de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – spot jij gelijk welke verzekeraar voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Promovendum, HEMA, Besured betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-roodeschool


Veel gekozen zorgpolis in Roodeschool?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Okkenbroek afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers. Hieronder vind je nuttige aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Dankzij een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor aandoeningen als Conversiestoornis of Dermatofyt, echter ook Likdoorn en Syndroom van inadequate secretie van antidiuretisch hormoon. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een lagere premie. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Eemsmond) of juist een vereniging. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Roodeschool?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Roodeschool of ergens in de buurt. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en eenvoudiger online. Hierna bekijk je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 6 behandelingen).
 7. Kies de gewenste vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. ZorgDirect polis) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Roodeschool?

Jouw basispakket dekt de meeste zorgkosten in Roodeschool. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Medicijnen. Maar denk ook aan Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Ergotherapie. Check de polisvoorwaarden van de huidige dekking en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website check je een aantal gebruikelijke zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Roodeschool wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: trek even na of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Roodeschool. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via de basispolis. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Roodeschool? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €60 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket dekt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Roodeschool moet wel een contract hebben met je verzekeraar. Ook vind je vele zorginstanties in de streek Eemsmond. Denk aan: ergotherapie, kraamzorg, logopedie, diëtetiek of ook stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg, haptonomie, audicien. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij inTwente of Univé. Check de condities van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Dekking Sportgeneeskunde.

Verzekeringskantoor in Roodeschool

Heb jij het liefst 1 op 1 contact met betrekking tot je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Roodeschool. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur bespreekt jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Roodeschool