Loading...

Zorgverzekering Rolde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Rolde. Bijvoorbeeld naar OHRA, Menzis, Achmea, FBTO, CZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Past jouw afgesloten verzekering bij jouw situatie? Geholpen door de handige zorgvergelijker kun jij vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden als bijv. orthodontie / zwangerschap en bevalling. Overstappen van aanbieder is razendsnel gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is tamelijk lastig. Feiten zoals Eerstelijnszorg of College voor Zorgverzekeringen komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van AnderZorg of National Academic tot aan FBTO en ZieZo. Hoe stap ik over naar een goede aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Mede door een zorgvergelijker vind je direct en moeiteloos een goede verzekering die aansluit op alle individuele wensen. Meer info? Op deze website spot je nuttige informatie over de collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, eigen risico. Of klik meteen verder naar Puttershoek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Rolde? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De prijs kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van de zorgvergelijker – inclusief handige filters – check je snel welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Nog meer besparen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Anderzorg, Promovendum, HEMA is in de regel een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-rolde


Veel gekozen zorgpolis in Rolde?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Oisterwijk afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, Univé, Bewuzt, United Consumers. Op deze site tref je cruciale begrippen die jou verder op weg helpen. Via deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorgverleners waar je heen kunt. Dankzij een restitutiepolis kies je zelf je zorginstellingen voor bijvoorbeeld Cryptorchisme of Hyperseksualiteit, en tevens voor bijv. Peritonsillair abces en Stoornis in de impulsbeheersing. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (maximaal €500). Jouw “win” is een betaalbare verzekering. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra dekking voor tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Aa en Hunze) of juist een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). In de regel is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Rolde?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Rolde of rondom deze plaats. Handig: het kan nog sneller en duidelijker d.m.v. internet. Hier vind jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 12 keer).
 7. Bepaal de uitkering m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is Zorg en Zekerheid polis) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Rolde?

De basisverzekering vergoedt allerlei zorgkosten in Rolde. Zodoende worden kosten gedekt van onder andere Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Huisarts en Dieetadvies, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg. Controleer de voorwaarden van jouw actuele verzekeraar en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar vind je enkele erkende zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Jouw bezoek aan de huisarts in Rolde is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: check even of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Rolde. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Rolde? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €45 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Rolde zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei zorginstellingen in de streek Aa en Hunze. Onder andere: ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, logopedie en ook psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek, haptonomie. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij HEMA of Univé. Raadpleeg de voorwaarden van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Sport medisch advies.

Verzekeringskantoor in Rolde

Prefereer jij persoonlijk contact ten aanzien van je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Rolde. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur inventariseert jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Rolde