Loading...

Zorgverzekering Rohel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf 12 november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Rohel. Veel gekozen partijen zijn Menzis, VGZ, CZ, OHRA, Achmea. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering goed door te nemen. Matcht jouw bestaande verzekering met jouw wensen. Geholpen door een scherpe zorgvergelijker kan je direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende polissen zoals alternatieve geneesmiddelen plus EHBO-advies. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten gedaan.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder gedoe
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is best frustrerend. Zaken als Niet-gecontracteerde zorg en Zorgpremie vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van Avéro Achmea of Pro Life tot Ik en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een professionele verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij de zorgvergelijker detecteer je rap en zonder problemen een goedkope verzekering die aansluit op de zorgbehoefte. Hulp nodig? Hier tref jij nuttige info m.b.t. de restitutiepolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Putten zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Rohel? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding hangt o.a. af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Door de polisvergelijker – inclusief handige filters – check jij binnen enkele minuten welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot eind januari 2023. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, HEMA, Nationale Nederlanden, Promovendum is vaak een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-rohel


Populaire zorgpolis in Rohel?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Oirschot afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van Univé, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze pagina vind je betekenisvolle factoren die jou verder op weg helpen. Dankzij deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutieverzekering kies je zelf je zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Cerebrotendineuze xanthomatose of Hartaanval, en tevens voor bijv. Polydipsie en Postpoliosyndroom. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (maximaal €500). Het pluspunt is een aantrekkelijke prijs. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra polis voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, je gemeente (De Friese Meren) of soms een opleiding. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Rohel?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Rohel of rondom deze plaats. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker op internet. Hieronder check jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (kies bijv. negen behandelingen).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. Zilveren Kruis polis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Rohel?

De basispolis vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Rohel. Hiermee staat de verzekeraar garant voor o.a. Medicijnen, Huisarts, Ziekenhuis, Bloedonderzoek maar ook Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies. Inventariseer de condities van de huidige verzekeraar om te zien wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Verderop vind jij enkele vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Rohel wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Noemenswaardig: check even of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Rohel. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Rohel? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €60 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Rohel moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw verzekeraar. Ook vind je allerlei verschillende types zorg in de buurt van De Friese Meren. Bijvoorbeeld: podotherapie, logopedie, ergotherapie, diëtetiek en ook apotheek, psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie, audicien. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij C4Me en Zekur. Raadpleeg de voorwaarden van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Dekking Spoelapparatuur.

Verzekeringskantoor in Rohel

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek rondom jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Rohel. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon kijkt naar je (gezinssituatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Rohel