Loading...

Zorgverzekering Roermond Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf 12 november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Roermond. Veel gekozen partijen zijn OHRA, FBTO, VGZ, Menzis, CZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Matcht de bestaande dekking met jouw omstandigheden? Met behulp van een nuttige zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen zoals gezinsplanning of manuele therapie. Het overstappen is razendsnel gepiept.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is nogal ingewikkeld. Begrippen als Gecontracteerde zorg en Mantelzorg zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van Promovendum of Menzis tot bijv. Ik en VvAA. Hoe vind ik een aantrekkelijke aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels deze zorgvergelijker achterhaal je rap en ongecompliceerd een goede verzekering die aansluit op je wensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina lees je nuttige informatie met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, basisverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Purmerland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Roermond? De tarieven van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding hangt o.a. af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Met de zorgvergelijker – met bruikbare filters – zoek jij binnen 1 minuut welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-roermond


Veel gekozen zorgpolis in Roermond?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Oijen afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Univé, Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers. Op deze site vind je veel besproken aspecten die van belang zijn. Met deze tips zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel variëren de zorginstellingen waar je heen kunt. Via een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor problemen zoals Coeliakie of Koemelkallergie, echter ook Pokken en Syndroom van Down. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een goedkopere verzekering. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra module voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Roermond) of juist een vereniging. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). Vaak is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Roermond?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Roermond of rondom deze plaats. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker online. Hieronder lees je een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (onder andere 12 keer).
 7. Neem besluit over de dekking t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. VvAA polis) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Roermond?

Jouw basispolis betaalt de meeste zorgkosten in Roermond. Op die manier staat de verzekeraar garant voor zaken als Ziekenvervoer, Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenhuis. Maar denk ook aan Dieetadvies, Logopedie, Revalidatiezorg, Ergotherapie. Bekijk de algemene voorwaarden van jouw actuele modules om te zien wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Verderop bekijk jij een aantal veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Limburg.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Roermond wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: inventariseer of jouw verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Limburg. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Roermond. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basispolis. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Roermond? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €50 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Roermond moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei verschillende types zorg in de buurt van Roermond. Zoals diëtetiek, podotherapie, kraamzorg, logopedie maar ook stoppen met roken, audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij Ik of ONVZ. Bekijk de kleine lettertjes van de verzekering voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Sperma Invriezen.

Verzekeringskantoor in Roermond

Prefereer jij een “echt” gesprek t.a.v. jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Roermond. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist geeft advies rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur checkt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Roermond