Loading...

Zorgverzekering Roderesch Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november kan je switchen van zorgverzekering in Roderesch. Bijvoorbeeld naar Achmea, VGZ, CZ, Menzis, FBTO. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet zo gek om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Klopt jouw geldende verzekering met jouw omstandigheden? Geholpen door deze nuttige zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld osteopathie + osteopathie. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten gedaan.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is nogal niet eenvoudig. Begrippen als Keuzevrijheid en Collectieve verzekeringen vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Bewuzt of PMA tot o.a. CZdirect en United Consumers. Hoe stap ik over naar een goede verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker bekijk je vlug en probleemloos een voordelige verzekering die in lijn is met alle zorgwensen. Problemen? Op deze pagina bekijk je nuttige informatie m.b.t. de restitutiepolis, naturapolis, eigen risico, basisverzekering, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Punthorst zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Roderesch? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels onze vergelijker – met bruikbare filters – check jij snel welke partij in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Anderzorg, Besured, HEMA betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-roderesch


Betrouwbare zorgpolis in Roderesch?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Oentsjerk afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis, Univé. Op deze site ontdek je cruciale factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering kies je zelf je zorgaanbieders voor aandoeningen als Baritose of Frotteurisme, maar ook Muisarm en Ziekte van Wegener. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de aangesloten zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (niet meer dan €500). Het voordeel is een goedkope polis. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra module voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Noordenveld) of soms een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Roderesch?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Roderesch of in een omliggende plaats. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger d.m.v. internet. Hier check jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. 36 keer p/jaar).
 7. Selecteer de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn United Consumers polis) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Roderesch?

Jouw basispolis vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Roderesch. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Ziekenvervoer, Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts. Maar denk ook aan Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg. Check de voorwaarden van je actuele verzekeraar om te zien wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Verderop spot je enkele gangbare zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Roderesch wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: check even of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Roderesch. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Roderesch? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €40 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Roderesch moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Tevens zijn er meerdere soorten zorg in de gemeente Noordenveld. Zoals podotherapie, kraamzorg, logopedie, ergotherapie en stoppen met roken, apotheek, audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij De Friesland of UMC Zorgverzekering. Bestudeer de afspraken van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Dekking Specialistische GGZ zonder opname.

Verzekeringskantoor in Roderesch

Houd jij van een “echt” gesprek ten aanzien van je zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Roderesch. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider controleert de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Roderesch