Loading...

Zorgverzekering Roden Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Roden. Bijvoorbeeld naar Achmea, CZ, OHRA, VGZ, Menzis. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om jouw huidige polis goed door te nemen. Klopt jouw huidige dekking met jouw omstandigheden? Aan de hand van onze slimme zorgvergelijker kun jij rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende modules zoals bijvoorbeeld opticien / alternatieve geneesmiddelen. Het overstappen is binnen 5 minuten gepiept.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is redelijk complex. Termen als Eerstelijnszorg of Aanvullende verzekering vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van De Amersfoortse of PNOZorg tot aan CZdirect en United Consumers. Hoe stap ik over naar een passende verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij de zorgvergelijker tref je snel en gemakkelijk een goedkope verzekering die past bij jouw wensen. Problemen? Op deze website check jij nuttige specificaties aangaande de eigen risico, naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Puiflijk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Roden? De kosten van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kun je al veel besparen. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. De premie wordt bepaald door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Met de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – tref jij snel welke verzekering de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Nog meer besparen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden is in de regel een budget- of naturapolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-roden


Populaire zorgpolis in Roden?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Oene afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Interpolis, United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis. Hierna lees je meer over belangrijke factoren die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorgadressen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Caissonziekte of Epicondylitis medialis, echter ook Morfologie huidafwijkingen en Sociale fobie. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar minder zorgverleners. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (de max is €500). Het pluspunt is een lagere premie. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra dekking voor tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Noordenveld) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). Soms is het niet altijd goedkoper. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Roden?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Roden of rondom deze plaats. Goed om te weten: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker online. Hieronder lees je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 6 per jaar).
 7. Beslis over de dekking aangaande lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn UMC Zorgverzekering polis) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Roden?

Jouw basispakket vergoedt de meeste zorgkosten in Roden. Daarmee ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer maar ook Dieetadvies, Ergotherapie, Wijkverpleging, Logopedie. Lees de voorwaarden van de actuele dekking en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Verderop lees je enkele erkende zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Roden wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: trek even na of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Roden. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Roden? Jouw bril en/of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €45 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Roden is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorginstellingen in de streek Noordenveld. Bijvoorbeeld: ergotherapie, diëtetiek, podotherapie, kraamzorg en apotheek, audicien, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie. De dekkingen wisselen nogal bij Bewuzt of Zekur. Raadpleeg de condities van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Dekking Specialistische GGZ met opname.

Verzekeringskantoor in Roden

Wil je het liefst1 op 1 contact ten aanzien van de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Roden. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij begeleidt jou inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon kijkt naar je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Roden