Loading...

Zorgverzekering Ritthem Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Ritthem. Bijvoorbeeld naar Menzis, OHRA, FBTO, VGZ, CZ. Ook in 2022 verandert er weer het een en ander. Het is geen gek idee om jouw huidige polis goed te bekijken. Klopt deze bestaande polis met jouw behoeften? Met behulp van de praktische zorgvergelijker kan iedereen nu, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer jij een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende polissen als ergotherapie of alternatieve geneesmiddelen. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is redelijk frustrerend. Zaken als CAK en Wet BIG zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van Zorg en Zekerheid of ONVZ tot Ditzo en United Consumers. Hoe vind ik een gewoon goede verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Door gebruik te maken van een zorgvergelijker vind je rap en eenvoudig een geschikte verzekering die overeenkomt met je wensen. Hulp nodig? Op onze website vind je praktische details over de basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Posterholt zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Ritthem? De kosten van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door onze vergelijker – met handige zoekfuncties – zoek je binnen enkele minuten welke verzekering in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot januari 2022. Lagere prijzen regelen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Promovendum, Anderzorg, HEMA is vaak een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-ritthem


Populaire zorgpolis in Ritthem?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Oeffelt afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, Univé. Verderop bekijk je belangrijke aspecten die van belang zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Caudasyndroom of Depersonalisatie, maar ook Pemphigus vulgaris en Schizoaffectieve stoornis. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een goedkopere verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra module voor tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (Vlissingen) of soms een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ritthem?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Ritthem of in een omliggende plaats. Handig: het kan nog sneller en gemakkelijker op internet. Onderstaand tref jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (o.a. 12 per jaar).
 7. Kies de uitkering voor brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn Salland Zorgverzekering polis) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Ritthem?

Jouw basispolis staat garant voor veel zorgkosten in Ritthem. Hiermee ben je standaard verzekerd voor bijv. Medisch specialist, Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis maar ook Gehandicaptenzorg, Logopedie, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Controleer de algemene voorwaarden van je actuele dekking om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Op onze website spot jij een paar populaire zorginstellingen in de provincie Zeeland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Ritthem wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: inspecteer of je verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Zeeland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Ritthem. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit het basispakket. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Ritthem? Contactlenzen en brillen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €40 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Ritthem zal wel een contract moeten hebben met je verzekeraar. Ook vind je velerlei verschillende types zorg in de streek Vlissingen. Zoals logopedie, ergotherapie, podotherapie, diëtetiek en ook stoppen met roken, plastische chirurgie, audicien, psychologische zorg, haptonomie. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij Delta Lloyd of Zilveren Kruis. Controleer de dekking van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of bekijk meteen meer over Dekking Speciaal zitmeubilair.

Verzekeringskantoor in Ritthem

Heb jij het liefst een “echt” gesprek aangaande de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Ritthem. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider kijkt naar jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ritthem