Loading...

Zorgverzekering Rijswijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Rijswijk. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, CZ, Menzis, VGZ, FBTO. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om het huidige contract goed te bekijken. Matcht de bestaande verzekering met jouw behoeften? Via de scherpe zorgvergelijker kan jij vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden zoals o.a. acupunctuur + vaccinaties. Het overstappen is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder gedoe
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is nogal gecompliceerd. Termen als Polisvoorwaarden + Overstapservice komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van Bewuzt of PMA tot o.a. Ik en Salland. Hoe vind ik een passende verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Dankzij onze zorgvergelijker achterhaal je rap en eenvoudig een aantrekkelijke verzekering die past bij de zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op deze website lees je nuttige details ten aanzien van restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Poortugaal zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2021 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Rijswijk? De premies van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs komt tot stand door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Middels de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – spot jij supersnel welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot maximaal eind januari 2022. Nog meer besparen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-rijswijk


De beste zorgpolis in Rijswijk?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ‘t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Odiliapeel afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Hieronder tref je een aantal onderdelen die extra belangrijk zijn. Via deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor onder andere Angststoornis door alcohol of drugs of Hondsdolheid, maar ook Mentale retardatie en Verkoudheid. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar minder zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (de max is €500). De reden hiervoor is een goedkope polis. Gebruik je weinig zorg, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra dekking voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Rijswijk) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Rijswijk?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Rijswijk of in een omliggende plaats. Let op: het kan nog sneller en gemakkelijker via het internet. Hierna tref je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 9 keer p/jaar).
 7. Selecteer de uitkering betreft lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is PNOZorg polis) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Rijswijk?

De basisverzekering dekt allerlei zorgkosten in Rijswijk. Zodoende staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Huisarts, Medisch specialist, Ziekenhuis, Bloedonderzoek en Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies, Verloskundige zorg. Controleer de algemene voorwaarden van je actuele polis om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar tref jij een aantal erkende zorgverleners in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Rijswijk wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: verifieer of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Rijswijk. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Rijswijk? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €40 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Rijswijk moet wel een contract hebben met je verzekering. Ook vind je velerlei zorgbedrijven in de gemeente Rijswijk. Denk aan: ergotherapie, diëtetiek, podotherapie, logopedie en ook plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg, haptonomie, apotheek. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij FBTO en OZF. Bestudeer de afspraken van de verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Dekking Spalk.

Verzekeringskantoor in Rijswijk

Prefereer jij persoonlijk contact aangaande een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Rijswijk. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou op het gebied van pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider inventariseert jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Rijswijk