Loading...

Zorgverzekering Riethoven Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Rond november tot en met december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Riethoven. Bijvoorbeeld naar Menzis, CZ, Achmea, FBTO, OHRA. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Matcht deze afgesloten polis met jouw behoeften? Met medewerking van onze handige zorgvergelijker kan je direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende modules als bijv. dieetadvies en alternatieve zorg. Het overstappen is binnen 5 minuten gepiept.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is redelijk niet makkelijk. Termen als Zorgpolis of Verzekeringsplicht zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van De Amersfoortse of Ohra tot bijvoorbeeld FBTO en VGZ. Hoe vind ik een goedkope polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Mede door onze zorgvergelijker bekijk je rap en zonder problemen een duidelijke verzekering die spoort met je zorgwensen. Is het lastig? Hier vind jij praktische info m.b.t. de eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Piaam zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Riethoven? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. De goedkoopste polis is afhankelijk van veel factoren. Het tarief hangt o.a. af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Met de polisvergelijker – met uitgebreide functies – zoek jij snel welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Wil je extra besparen op jouw premie? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, HEMA, Besured, Promovendum is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-riethoven


Meest gekozen zorgpolis in Riethoven?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze partijen met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Nuis afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Univé, Zilveren kruis, Bewuzt. Verderop ontdek je een aantal variabelen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Met een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners voor onder andere Dementie of Gastritis, echter ook Mysofobie en TIA. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (niet meer dan €500). Het voordeel is een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Bergeijk) of via een school. Je hebt recht op een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Riethoven?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Riethoven of in deze buurt. Maar dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger online. Hieronder vind jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 250).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere 36 keer p/jaar).
 7. Selecteer de dekking voor brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn De Goudse polis) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Riethoven?

Het basispakket staat garant voor veel zorgkosten in Riethoven. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Huisarts, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medicijnen maar ook Logopedie, Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de polisvoorwaarden van de actuele verzekeraar en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Op onze website vind jij een paar erkende zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Riethoven wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? De basisverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: inspecteer of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Riethoven. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt uit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Riethoven? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €75 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Riethoven is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Tevens zijn er vele zorginstellingen in de regio Bergeijk. Bijvoorbeeld: logopedie, kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie of plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek, haptonomie, audicien. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij Avéro Achmea of PNOZorg. Controleer de afspraken van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Dekking Seksuoloog.

Verzekeringskantoor in Riethoven

Prefereer jij persoonlijk contact m.b.t. de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Riethoven. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider checkt je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Riethoven