Loading...

Zorgverzekering Rien Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je overstappen van zorgverzekering in Rien. Populaire keuzes zijn OHRA, VGZ, Menzis, FBTO, Achmea. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Past de afgesloten verzekering met jouw wensen. Met behulp van de praktische zorgvergelijker kan jij direct, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen als alternatieve geneesmiddelen + alternatieve geneesmiddelen. De overstap is echt zo afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is tamelijk niet eenvoudig. Begrippen als Overstappen of Wanbetaler vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van Avéro Achmea of OZF tot bijv. Ditzo en Zilveren Kruis. Hoe ontdek ik een betrouwbare aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Met behulp van deze zorgvergelijker achterhaal je gelijk en moeiteloos een betrouwbare verzekering die overeenkomt met alle zorgbehoefte. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot jij bruikbare adviezen met betrekking tot de restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Philippine zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Rien? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Middels de polisvergelijker – inclusief handige filters – zoek jij supersnel welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Besured is vaak een budget- of naturapolis. Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-rien


De beste zorgpolis in Rien?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Nuenen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Univé, United Consumers, Interpolis. Op deze pagina lees je meer over een aantal aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners voor o.a. Astma of Ischemie, maar ook Microfilie en Waardenburg-syndroom. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een goedkope polis. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Littenseradiel) of juist een school. Je hebt recht op korting op de premie (max 10% op de basisverzekering). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Rien?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Rien of ergens in de buurt. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler via internet. Op deze pagina tref jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. achttien keer p/jaar).
 7. Bepaal een vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is De Friesland polis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Rien?

Jouw basispolis staat garant voor allerlei zorgkosten in Rien. Op die manier ben je standaard verzekerd voor o.a. Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts, Medicijnen. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg. Check de condities van de huidige verzekering en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Hierna lees je meerdere erkende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Rien wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? Je basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: controleer goed of jouw verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Rien. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit het basispakket. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Rien? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €25 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Rien moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er velerlei verschillende types zorg in de buurt van Littenseradiel. Bijvoorbeeld: diëtetiek, podotherapie, ergotherapie, logopedie of audicien, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie. De financiële compensaties wisselen nogal bij FBTO of OZF. Check de kleine lettertjes van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Dekking Second opinion.

Verzekeringskantoor in Rien

Houd jij van een persoonlijke afspraak t.a.v. je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Rien. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist geeft advies m.b.t. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur kijkt naar de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Rien