Loading...

Zorgverzekering Riel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Riel. Dit kan o.a. naar OHRA, VGZ, FBTO, CZ, Achmea. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om de huidige verzekering goed door te nemen. Matcht jouw geldende dekking met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van deze snelle zorgvergelijker kan je direct, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen als steunzolen + brillen en lenzen. Het overstappen is binnen mum van tijd gedaan.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een passende zorgverzekering is nogal frustrerend. Begrippen als Bestuursrechtelijke premie en Natura zorgverzekering zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van Avéro Achmea of OZF tot aan Delta Lloyd en Univé. Hoe stap ik over naar een goedkope polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Aan de hand van de zorgvergelijker vind je snel en probleemloos een goede verzekering die klopt met jouw behoeften. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees jij bruikbare specificaties aangaande de naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Petten zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Riel? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag hangt af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Middels de vergelijk module – met bruikbare filters – check je binnen enkele minuten welke verzekeringspolis de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-riel


Veel gekozen zorgpolis in Riel?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijv. overstappen en zorgpolis Notter afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis. Op deze pagina vind je belangrijke variabelen die jou verder op weg helpen. Via deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorgverleners waar je terecht kunt. Met een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners voor problemen zoals Aardbeientong of Hypertelorisme, echter ook Pest en Waan. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een betaalbare polis. Voel jij je vitaal, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Voorbeelden zijn een extra dekking voor medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Goirle) of via een vereniging. Het voordeel is een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). In de regel is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Riel?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Riel of in een omliggende plaats. Handig: het kan nog sneller en duidelijker op internet. Onderstaand bekijk je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (o.a. 27 keer).
 7. Beslis over de uitkering voor lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. FBTO polis) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Riel?

De basispolis betaalt de meeste zorgkosten in Riel. Hiermee staat de verzekeraar garant voor zaken als Huisarts, Medisch specialist, Medicijnen, Bloedonderzoek en Wijkverpleging, Logopedie, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg. Lees de voorwaarden van jouw huidige polis om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op deze pagina vind je meerdere algemene zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Riel is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: inspecteer of jouw assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Riel. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basispolis. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Riel? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Enige uitzondering is een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van een paar tientjes per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Riel moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er allerlei zorginstellingen in de buurt van Goirle. Bijvoorbeeld: podotherapie, logopedie, diëtetiek, kraamzorg maar ook plastische chirurgie, apotheek, audicien, haptonomie, stoppen met roken. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij Menzis of Promovendum. Bekijk de afspraken van de verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Dekking Scleraschalen.

Verzekeringskantoor in Riel

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak rondom je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Riel. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist geeft advies t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon checkt jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Riel