Loading...

Zorgverzekering Ridderkerk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Rond november tot en met december kan je overstappen van zorgverzekering in Ridderkerk. Bijvoorbeeld naar CZ, VGZ, Menzis, OHRA, FBTO. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is slim om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Klopt de huidige polis met jouw omstandigheden? Aan de hand van onze snelle zorgvergelijker mag ook jij vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals o.a. beweegzorg + opticien. De overstap is binnen 2 minuten gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is vaak lastig. Aspecten zoals Tweedelijns zorg en Spoedeisende zorg zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van Besured of inTwente tot bijvoorbeeld DSW en ZieZo. Hoe vind ik een gewoon goede verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van een zorgvergelijker detecteer je snel en zonder problemen een geschikte verzekering die spoort met alle zorgbehoefte. Meer info? Op onze website lees je praktische details aangaande de collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico, basisverzekering, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Persingen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Ridderkerk? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding wordt bepaald door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. D.m.v. de zorgvergelijker – en de speciale filters – bekijk jij direct welke assuradeur de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Wil je extra besparen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA betreft vaak een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-ridderkerk


Betrouwbare zorgpolis in Ridderkerk?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Nootdorp afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Bewuzt, Univé. Hieronder lees je meer over betekenisvolle variabelen waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt niet per verzekeraar. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. Via een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor problemen zoals Bipolaire stoornis of Hersenschudding, echter ook Ontsteking en Winterdepressie. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een betaalbare premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra dekking voor brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Ridderkerk) of juist een onderwijsinstelling. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ridderkerk?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Ridderkerk of in deze buurt. Goed om te weten: het kan nog sneller en eenvoudiger via internet. Hieronder bekijk jij onze handige stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 6 stuks per jaar).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. Ditzo polis) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Ridderkerk?

Jouw basispolis vergoedt veel zorgkosten in Ridderkerk. Zodoende ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts en tevens Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg. Check de condities van jouw actuele verzekeraar en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Verderop vind jij enkele algemene zorginstellingen in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Ridderkerk wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Tip: controleer goed of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Ridderkerk. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basispolis. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Ridderkerk? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €35 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Ridderkerk moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog vele zorginstellingen in de buurt van Ridderkerk. Neem nou ergotherapie, kraamzorg, podotherapie, diëtetiek maar ook psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek, audicien. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij Kiemer of UMC Zorgverzekering. Check de kleine lettertjes van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Dekking Schedelfoto.

Verzekeringskantoor in Ridderkerk

Wil je het liefsteen “echt” gesprek omtrent de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Ridderkerk. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur checkt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ridderkerk