Loading...

Zorgverzekering Rheeze Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Rheeze. Dit kan o.a. naar VGZ, CZ, FBTO, Menzis, Achmea. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Past jouw geldende polis met jouw behoeften? Aan de hand van de innovatieve zorgvergelijker kan jij gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen als oefentherapie plus beweegzorg. Overstappen van polis is binnen 5 minuten geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is nogal niet eenvoudig. Feiten zoals Diagnose Behandelcombinatie of Polisvoorwaarden komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van Avéro Achmea of PNOZorg tot bijvoorbeeld De Friesland en United Consumers. Hoe stap ik over naar een goedkope verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels deze zorgvergelijker bekijk je vlug en makkelijk een duidelijke verzekering die matcht met jouw behoeften. Problemen? Op deze website spot je makkelijke informatie met betrekking tot de eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Peest zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Rheeze? De premies van de basisverzekeringen verschillen sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De hoogte van de premie komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Middels ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – zoek je snel welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-rheeze


De beste zorgpolis in Rheeze?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Noordscheschut afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Bewuzt, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Hieronder ontdek je enkele variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Alzheimer of Hersenabces, maar ook Pityriasis rosea en Ziekte van Steinert. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorgverleners. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra dekking voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Hardenberg) of juist een opleiding. Je krijgt korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Rheeze?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Rheeze of rondom deze plaats. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker op internet. Onderstaand check je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. twaalf keer).
 7. Bepaal de gewenste vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. Bewuzt polis) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Rheeze?

Jouw basispolis compenseert de meeste zorgkosten in Rheeze. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen, Huisarts. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg, Ergotherapie, Wijkverpleging. Check de voorwaarden van je actuele modules en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop lees je enige erkende zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Rheeze wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Tip: trek even na of jouw assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Overijssel. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Rheeze. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Rheeze? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €60 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Rheeze moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er een aantal zorgbedrijven in de buurt van Hardenberg. Neem nou podotherapie, ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg en plastische chirurgie, audicien, stoppen met roken, haptonomie, apotheek. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Besured en Salland. Controleer de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Dekking Rolstoel.

Verzekeringskantoor in Rheeze

Geef jij de voorkeur aan face to face contact aangaande de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Rheeze. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist helpt jou t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon bespreekt jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Rheeze