Loading...

Zorgverzekering Rha Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Rha. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, CZ, Menzis, FBTO, Achmea. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het loont dus om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht jouw bestaande dekking met jouw behoeften? Met medewerking van een praktische zorgvergelijker kan je nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld vaccinaties / mindfulness. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is nogal frustrerend. Zaken als Eerstelijnszorg en Medische selectie vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van C4Me of inTwente tot DSW en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een professionele verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door deze zorgvergelijker bekijk je snel en ongecompliceerd een goedkope verzekering die past bij jouw zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op onze website spot jij praktische info over de basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Papenvoort zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Rha? De prijzen van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs komt tot stand door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Met onze vergelijker – en de speciale filters – bekijk jij snel welke polis in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-rha


Betrouwbare zorgpolis in Rha?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Noordhoek afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Interpolis, Univé, Bewuzt. Hieronder ontdek je belangrijke aspecten waar je zeker op moet letten. Aan de hand van deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. Via een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Atresie of Extrinsieke allergische alveolitis, maar ook Persistant Sexual Arousal Syndroom en Tinnitus. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkope polis. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra module voor tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, de gemeente (Bronckhorst) of soms een opleiding. Jouw “win” is een goedkoper tarief (korting van 5-10%). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Rha?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Rha of rondom deze plaats. Echter, je doet dit veel rapper en eenvoudiger online. Hieronder tref je onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 36 keer p/jaar).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld AnderZorg polis) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Rha?

De basispolis dekt een groot deel van de zorgkosten in Rha. Zodoende staat de verzekeraar garant voor zaken als Medicijnen, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenvervoer en tevens Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg. Inventariseer de polisvoorwaarden van de actuele polis om te achterhalen wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Hierna spot jij een paar veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Gelderland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Rha wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Het basispakket betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: inspecteer of jouw assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Gelderland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Rha. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basispolis. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Rha? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €55 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Rha zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorginstanties in de streek Bronckhorst. Bijvoorbeeld: logopedie, diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie en stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg, apotheek, plastische chirurgie. De dekkingen lopen sterk uiteen bij CZdirect en Zorg en Zekerheid. Controleer de condities van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Rollaken.

Verzekeringskantoor in Rha

Wil je het liefstpersoonlijk contact omtrent je zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Rha. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur kijkt naar de stand van zaken, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • Voor al je vragen.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Rha