Loading...

Zorgverzekering Reutum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je switchen van zorgverzekering in Reutum. Veel gekozen partijen zijn OHRA, FBTO, CZ, Menzis, Achmea. In 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om het huidige contract nog eens door te lezen. Klopt jouw geldende verzekering nog met jouw situatie? Geholpen door deze innovatieve zorgvergelijker kan iedereen nu, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende polissen als bijv. alternatieve zorg en fysiotherapie. Overstappen van polis is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is tamelijk niet eenvoudig. Feiten zoals Aanvullende zorg of Nominale premie vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of OZF tot CZdirect en Zilveren Kruis. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een aantrekkelijke verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Dankzij de zorgvergelijker detecteer je rap en moeiteloos een goedkope verzekering die spoort met de behoeften. Is het lastig? Op deze pagina bekijk jij praktische specificaties over de eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Papendrecht zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Reutum? De premies van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, kan per persoon verschillen. De premie kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. D.m.v. de polisvergelijker – en de speciale filters – spot je snel welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured is vaak een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-reutum


Meest gekozen zorgpolis in Reutum?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Noorden afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis. Hieronder lees je meer over enkele factoren die jou verder op weg helpen. Via deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis kun je naar alle zorgaanbieders voor problemen zoals Aortaruptuur of Hypomanie, maar ook Korsakov-syndroom en Spierreuma. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 is dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (de max is €500). Jouw “win” is een betaalbare polis. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Afgezien van de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Voorbeelden zijn een extra module voor fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: van je werkgever, gemeente (Tubbergen) of juist een opleiding. Het voordeel is korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Reutum?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Reutum of in deze buurt. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger via internet. Hierna tref je de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld achttien keer).
 7. Neem besluit over de uitkering voor brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld ZorgDirect zorgverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Reutum?

Het basispakket vergoedt de meeste zorgkosten in Reutum. Daarmee ben je standaard verzekerd voor bijv. Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medicijnen, Medisch specialist en tevens Gehandicaptenzorg, Logopedie, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Lees de polisvoorwaarden van jouw actuele polis en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar check je enige algemene zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Reutum wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: check even of de assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Overijssel. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Reutum. Hoe zit het met de dekking? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Reutum? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €25 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Reutum is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog een aantal soorten zorg in en rondom Tubbergen. Bijvoorbeeld: ergotherapie, diëtetiek, podotherapie, kraamzorg of ook psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij CZdirect of Univé. Bekijk de afspraken van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Dekking Roesje.

Verzekeringskantoor in Reutum

Geef jij de voorkeur aan face to face contact inzake de zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Reutum. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist kijkt naar jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Reutum