Loading...

Zorgverzekering Reusel Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Reusel. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, VGZ, CZ, FBTO, OHRA. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Klopt de huidige polis nog met jouw situatie? Met medewerking van een snelle zorgvergelijker kan men direct, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende zekerheden zoals steunzolen + beweegzorg. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd gepiept.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een geschikte zorgverzekering is nogal lastig. Zaken als Verzekeringsplicht + Spoedeisende zorg vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van Promovendum of Ohra tot o.a. Delta Lloyd en Univé. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Aan de hand van onze zorgvergelijker tref je rap en moeiteloos een aantrekkelijke verzekering die spoort met alle individuele wensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind jij makkelijke informatie m.b.t. de restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Papekop zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Reusel? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. De prijs kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. onze vergelijker – met handige zoekfuncties – spot jij binnen 1 minuut welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden is in de regel een natura- of budgetpolis. Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-reusel


De beste zorgpolis in Reusel?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Noordeloos afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, Univé, Interpolis. Op deze pagina lees je meer over enkele begrippen die jou verder op weg helpen. Met deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Met een restitutiepolis kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Angststoornis door een somatische aandoening of Hepatitis C, echter ook Loopgravenkoorts en Ringworm. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is het ER €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra verzekering voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, een gemeente (Reusel-De Mierden) of soms een onderwijsinstelling. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Reusel?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Reusel of in deze buurt. Maar het kan nog sneller en duidelijker op internet. Hieronder vind jij onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Bepaal de dekking voor fysiotherapie (o.a. negen behandelingen).
 7. Neem besluit over een vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld Zorg en Zekerheid zorgverzekering) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Reusel?

Jouw basisverzekering staat garant voor allerlei zorgkosten in Reusel. Daarmee ben je standaard verzekerd voor bijv. Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenvervoer en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Logopedie, Revalidatiezorg. Inventariseer de voorwaarden van de actuele modules om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Hieronder vind jij een aantal gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Reusel wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: check even of de assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Reusel. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Reusel? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €30 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Reusel moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er vele zorginstanties in de buurt van Reusel-De Mierden. Denk aan: logopedie, ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg of ook psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, audicien, plastische chirurgie. De dekkingen zijn erg wisselend bij Interpolis en National Academic. Bekijk de afspraken van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Rode Hond Vaccinatie.

Verzekeringskantoor in Reusel

Houd jij van 1 op 1 contact m.b.t. een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Reusel. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De begeleider kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Reusel