Loading...

Zorgverzekering Retranchement Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Retranchement. Bijvoorbeeld naar CZ, FBTO, VGZ, Menzis, OHRA. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Matcht jouw geldende polis met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van onze praktische zorgvergelijker kan iedereen gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld beweegzorg / acnetherapie. Het overstappen is echt zo afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een passende zorgverzekering is soms gecompliceerd. Begrippen als Zorgverzekeringswet (Zvw) en Tweedelijnszorg vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van De Amersfoortse of inTwente tot o.a. Interpolis en VGZ. Hoe stap ik over naar een gewoon goede verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij de zorgvergelijker tref je snel en moeiteloos een betrouwbare verzekering die aansluit op jouw behoeften. Kom je er niet uit? Op onze website lees je praktische info m.b.t. de aanvullende verzekering, basisverzekering, eigen risico, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Panningen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in januari 2023 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Retranchement? De kosten van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – en de speciale filters – zoek je supersnel welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2022tot en met eind januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum is vaak een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-retranchement


Populaire zorgpolis in Retranchement?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Noordeinde afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers, Univé. Hieronder ontdek je een aantal factoren die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Via een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor o.a. Akinesie of Dissociatieve amnesie, echter ook Lage rugpijn en Speekselvloed. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (maximaal €500). Je profiteert van een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra module voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, een gemeente (Sluis) of soms een school. Het voordeel is een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Retranchement?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Retranchement of omgeving. Let op: het kan nog sneller en eenvoudiger via het internet. Hierna tref jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn twaalf stuks per jaar).
 7. Bepaal de dekking m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. Zilveren Kruis zorgverzekering) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Retranchement?

De basispolis staat garant voor veel zorgkosten in Retranchement. Op die manier staat de verzekeraar garant voor zaken als Huisarts, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Ziekenhuis en tevens Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de algemene voorwaarden van de actuele modules en zie meteen wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Op deze pagina vind jij meerdere populaire zorgaanbieders in de provincie Zeeland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Retranchement wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: check even of de verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Zeeland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Retranchement. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Retranchement? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €60 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Retranchement moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Tevens zijn er allerlei soorten zorg in en rondom Sluis. Zoals ergotherapie, logopedie, diëtetiek, kraamzorg en psychologische zorg, plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie, apotheek. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij De Amersfoortse of Ohra. Bestudeer de afspraken van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Robotmanipulator.

Verzekeringskantoor in Retranchement

Wil je het liefsteen “echt” gesprek t.a.v. een zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Retranchement. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist geeft advies t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider bespreekt jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Retranchement