Loading...

Zorgverzekering Renkum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Renkum. Veel gekozen partijen zijn CZ, FBTO, VGZ, Menzis, Achmea. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is geen gek idee om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Past jouw geldende verzekering met jouw behoeften? Via onze snelle zorgvergelijker kun je nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende zekerheden als kraamzorg of homeopathie. Overstappen van aanbieder is echt zo geregeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is nogal niet eenvoudig. Begrippen als Ingezetene of Mantelzorg zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Besured of National Academic tot Interpolis en VGZ. Hoe vind ik een goede aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via deze zorgvergelijker detecteer je snel en moeiteloos een goedkope verzekering die klopt met de individuele wensen. Meer info? Op onze website spot jij makkelijke details ten aanzien van basisverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Of klik meteen verder naar Paasloo zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Renkum? De premies van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. De prijs komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Middels de polisvergelijker – inclusief handige filters – spot jij direct welke verzekeraar voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2021tot en met eind januari 2022. Extra veel voordeel op je polis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden is in de regel een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-renkum


Meest gekozen zorgpolis in Renkum?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Noord-Sleen afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt, United Consumers. Op deze pagina ontdek je belangrijke begrippen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorginstellingen voor aandoeningen als Alfa-1-antitrypsine-deficiëntie of Echinokokkose, maar ook Megalomanie en Q-koorts. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar een stuk minder zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (max €500). Het pluspunt is lagere maandlasten. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra polis voor medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, jouw gemeente (Renkum) of soms een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Renkum?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Renkum of ergens in de buurt. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker d.m.v. internet. Onderstaand vind je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere achttien per jaar).
 7. Selecteer de dekking t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn VvAA zorgverzekering) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Renkum?

Jouw basispolis compenseert de meeste zorgkosten in Renkum. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist, Ziekenhuis. Echter ook Logopedie, Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Inventariseer de algemene voorwaarden van je actuele verzekering om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Hierna tref je een aantal vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Gelderland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Renkum wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: inventariseer of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Gelderland. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Renkum. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Renkum? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €60 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Renkum moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Daarnaast zijn er meerdere zorginstellingen in de gemeente Renkum. Onder andere: kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek, podotherapie of apotheek, audicien, plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij inTwente of Pro Life. Bekijk de dekking van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Revalidatie.

Verzekeringskantoor in Renkum

Houd jij van een persoonlijke afspraak omtrent je zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Renkum. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider checkt je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Renkum