Loading...

Zorgverzekering Renesse Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Renesse. Populaire keuzes zijn Achmea, FBTO, OHRA, CZ, VGZ. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om jouw lopende verzekering goed te bekijken. Past jouw geldende verzekering met jouw omstandigheden? Geholpen door een praktische zorgvergelijker mag ook jij rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende polissen als bijv. kraamzorg / zwangerschap en bevalling. Het overstappen is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Handige overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering op maat is soms lastig. Termen als Ziekenfonds of Spoedeisende zorg zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van C4Me of ONVZ tot De Goudse en VGZ. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een voordelige verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via een zorgvergelijker vind je vlug en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die in lijn is met je wensen. Is het lastig? Op deze website check jij praktische adviezen met betrekking tot de aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Lees ook alles over Ovezande zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in januari 2023 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Renesse? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Via de zorgvergelijker – inclusief handige filters – tref jij snel welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot januari 2023. Wil je extra besparen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA, Besured is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-renesse


Meest gekozen zorgpolis in Renesse?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Noord-Scharwoude afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Univé. Op deze pagina bekijk je cruciale onderdelen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorgverleners waar je heen kunt. D.m.v. een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor aandoeningen als Carotisstenose of Erotofobie, maar ook Koortslip en Syndroom van Korsakov. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering ben je welkom bij minder zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dat €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (de max is €500). Het voordeel is een lagere premie. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Veel gekozen: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, de gemeente (Schouwen-Duiveland) of via een vereniging. Jouw “win” is korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Renesse?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Renesse of omgeving. Maar het kan nog sneller en duidelijker d.m.v. internet. Hieronder vind jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 12 keer).
 7. Kies de dekking voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld VGZ zorgverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Renesse?

Jouw basispakket vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Renesse. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Ziekenhuis, Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist. Echter ook Revalidatiezorg, Dieetadvies, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg. Check de polisvoorwaarden van jouw huidige dekking en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Verderop lees je een aantal erkende zorginstellingen in de provincie Zeeland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Renesse is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: controleer goed of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Zeeland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Renesse. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basisverzekering. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Renesse? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €55 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Renesse moet wel een contract hebben met je verzekering. Tevens zijn er een aantal soorten zorg in de regio Schouwen-Duiveland. Denk aan: ergotherapie, kraamzorg, logopedie, podotherapie of ook apotheek, stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie, haptonomie. De vergoedingen wisselen nogal bij De Friesland of Zilveren Kruis. Bestudeer de voorwaarden van je polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Relatietherapie.

Verzekeringskantoor in Renesse

Wil je het liefst1 op 1 contact rondom je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Renesse. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider checkt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Renesse