Loading...

Zorgverzekering Reitsum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Reitsum. Populaire keuzes zijn VGZ, Achmea, CZ, Menzis, OHRA. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Past jouw afgesloten zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van een scherpe zorgvergelijker kun je gelijk, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen als bijv. acupunctuur plus vergoeding bril en contactlenzen. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een passende zorgverzekering is nogal ingewikkeld. Begrippen als Zorgverzekeringswet (Zvw) of Tweedelijnszorg vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van Promovendum of OZF tot DSW en ZieZo. Hoe achterhaal ik een passende aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door een zorgvergelijker achterhaal je snel en moeiteloos een betrouwbare verzekering die overeenkomt met de wensen. Problemen? Op onze website check je nuttige informatie m.b.t. de eigen risico, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Overslag zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Reitsum? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Met onze vergelijker – inclusief handige filters – check jij binnen enkele minuten welke organisatie de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured, HEMA is in de regel een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-reitsum


Betrouwbare zorgpolis in Reitsum?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Nooitgedacht afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, United Consumers, Interpolis, Univé. Verderop vind je een aantal factoren die extra belangrijk zijn. Via deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutiepolis en een naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Apneu of Gerontofilie, echter ook Larynxcarcinoom en Thanatofobie. Dit heet vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de zorgaanbieders. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (de max is €500). Jouw “win” is een minder hoge premie. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra dekking voor tandarts, brillen en lenzen, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Ferwerderadiel) of mogelijk een school. Jouw “win” is een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Reitsum?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Reitsum of ergens in de buurt. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker online. Hieronder vind jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (kies bijv. 18 keer p/jaar).
 7. Selecteer een vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is United Consumers zorgverzekering) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Reitsum?

Jouw basispolis betaalt veel voorkomende zorgkosten in Reitsum. Zo staat de verzekeraar garant voor zaken als Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis maar ook Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg. Check de algemene voorwaarden van de huidige modules om te achterhalen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Verderop spot jij enkele vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Reitsum wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een ziekenhuisopname? Je basisverzekering betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: trek even na of je verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Reitsum. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Reitsum? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €40 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Reitsum zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Ook vind je een aantal zorgbedrijven in en rondom Ferwerderadiel. Zoals podotherapie, diëtetiek, ergotherapie, logopedie of stoppen met roken, audicien, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie. De dekkingen vertonen grote verschillen bij De Friesland en ZieZo. Bestudeer de kleine lettertjes van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Dekking Reiskosten ziekenbezoek.

Verzekeringskantoor in Reitsum

Wil je het liefsteen “echt” gesprek omtrent jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Reitsum. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon inventariseert je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Reitsum