Loading...

Zorgverzekering Reeuwijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Reeuwijk. Bijvoorbeeld naar FBTO, VGZ, OHRA, Achmea, CZ. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om het huidige contract goed te bekijken. Matcht de geldende verzekering met jouw behoeften? Met behulp van deze scherpe zorgvergelijker kun je gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende verzekeringen als geneesmiddelen of tandheelkundige hulp. De overstap is razendsnel afgewerkt.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Overstappen zonder gedoe
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is best ingewikkeld. Zaken als Wmo of Gecontracteerde zorg zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Zorg en Zekerheid of ONVZ tot bijv. DSW en VvAA. Hoe stap ik over naar een goedkope verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via een zorgvergelijker tref je rap en probleemloos een duidelijke verzekering die overeenkomt met de zorgbehoefte. Is het lastig? Op onze website check je makkelijke details m.b.t. de collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Zie ook meer over Overloon zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Reeuwijk? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – zoek jij direct welke verzekeringspolis de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Nog meer besparen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Promovendum, Besured, HEMA, Nationale Nederlanden is vaak een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-reeuwijk


De beste zorgpolis in Reeuwijk?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Nistelrode afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Hierna lees je meer over enkele onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel schommelen de zorginstellingen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis kies je zelf je zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Bad trip of Depersonalisatie Stoornis, echter ook Monosomie en Veteranenziekte. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt als je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een minder hoge premie. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra polis voor tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, je gemeente (Bodegraven-Reeuwijk) of via een opleiding. Jouw “win” is een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Reeuwijk?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Reeuwijk of in een omliggende plaats. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en simpeler op internet. Hier check jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere 36 keer p/jaar).
 7. Bepaal een vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijv. Stad Holland zorgverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Reeuwijk?

De basisverzekering dekt een groot deel van de zorgkosten in Reeuwijk. Daarmee staat de verzekeraar garant voor zaken als Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Medicijnen. Echter ook Ergotherapie, Logopedie, Verloskundige zorg, Wijkverpleging. Check de algemene voorwaarden van de actuele modules en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Hieronder vind je een aantal veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Reeuwijk wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: loop na of de assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Zuid-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Reeuwijk. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Reeuwijk? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Enige uitzondering is een medische reden of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €45 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Reeuwijk is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Daarnaast zijn er vele zorgbedrijven in de buurt van Bodegraven-Reeuwijk. Denk aan: kraamzorg, diëtetiek, podotherapie, ergotherapie of ook haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien, apotheek. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij Ik en United Consumers. Controleer de condities van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Refractiechirurgie.

Verzekeringskantoor in Reeuwijk

Houd jij van face to face contact aangaande de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Reeuwijk. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist inventariseert jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Reeuwijk