Loading...

Zorgverzekering Ravenswoud Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Ravenswoud. Dit kan o.a. naar VGZ, Achmea, Menzis, FBTO, OHRA. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is geen gek idee om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Matcht de actuele polis met jouw behoeften? Geholpen door deze nuttige zorgvergelijker kan men vlug en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden als gezinsplanning of zwangerschap en bevalling. De overstap is binnen 5 minuten geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is nogal lastig. Zaken als Zorgverzekeringskaart + Woonlandpakket zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van Bewuzt of inTwente tot bijvoorbeeld Ik en VvAA. Hoe achterhaal ik een goedkope verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Mede door de zorgvergelijker detecteer je direct en eenvoudig een duidelijke verzekering die in lijn is met de individuele wensen. Kom je er niet uit? Op deze website spot jij nuttige informatie ten aanzien van collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis. Lees ook alles over Ouwster-Nijega zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Ravenswoud? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs kent z’n oorsprong in het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Door de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk jij direct welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Promovendum, Anderzorg, HEMA is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-ravenswoud


Veel gekozen zorgpolis in Ravenswoud?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Nijlande afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van Bewuzt, Interpolis, Zilveren kruis, United Consumers. Op deze pagina vind je nuttige begrippen die jou verder op weg helpen. Via deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor aandoeningen als Angststoornis door alcohol of drugs of Kaposisarcoom, echter ook Nystagmus en Wrat. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (de max is €500). De reden hiervoor is een aantrekkelijk tarief. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra dekking voor tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Ooststellingwerf) of via een hogeschool / universiteit. Je krijgt een voordelige premie (korting van 5-10%). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ravenswoud?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Ravenswoud of omgeving. Let op: het kan nog sneller en simpeler d.m.v. internet. Hier check je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (onder andere 12 keer).
 7. Kies de uitkering t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn PMA zorgverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Ravenswoud?

Jouw basisverzekering dekt een groot deel van de zorgkosten in Ravenswoud. Hiermee worden kosten gedekt van o.a. Medisch specialist, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Huisarts en tevens Logopedie, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg. Controleer de condities van je actuele modules om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar tref jij enkele algemene zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Ravenswoud wordt betaald vanuit de basispakketten. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Een basisverzekering vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: trek even na of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Ravenswoud. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Ravenswoud? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €55 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Ravenswoud is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei zorginstanties in de regio Ooststellingwerf. Denk aan: diëtetiek, logopedie, kraamzorg, ergotherapie en ook stoppen met roken, apotheek, haptonomie, audicien, psychologische zorg. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij CZdirect of Salland. Bekijk de dekking van de polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Dekking R-codes.

Verzekeringskantoor in Ravenswoud

Heb jij het liefst 1 op 1 contact met betrekking tot een zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Ravenswoud. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider checkt jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ravenswoud