Loading...

Zorgverzekering Ravenstein Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Vanaf 12 november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Ravenstein. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, VGZ, FBTO, CZ, Menzis. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht jouw actuele zorgverzekering met jouw wensen. Via de nuttige zorgvergelijker kan men vandaag nog, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer je de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld gezinsplanning + manuele therapie. Het overstappen is echt zo geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is redelijk moeilijk. Begrippen als GVS en Solidariteit zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van ZorgDirect of Pro Life tot aan De Friesland en VGZ. Hoe stap ik over naar een geschikte aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van onze zorgvergelijker achterhaal je rap en zonder problemen een betrouwbare verzekering die in lijn is met de wensen. Hulp nodig? Op deze pagina vind je bruikbare details aangaande de basisverzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Zie ook meer over Oudwoude zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Ravenstein? De kosten van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. Wat nu de laagste premie is, kan per persoon verschillen. De premie hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Middels ons vergelijk script – en de speciale filters – zoek jij supersnel welke verzekeringspolis de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Let op: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg, Promovendum is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-ravenstein


Veel gekozen zorgpolis in Ravenstein?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Nijkerkerveen afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, United Consumers. Hieronder bekijk je veel besproken begrippen die van belang zijn. Dankzij deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of naturapolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Caudasyndroom of Ehlers-Danlos-syndroom, en tevens voor bijv. Labyrinthitis en Schoolziek. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je zelf moet betalen als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra dekking voor fysiotherapie, tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Oss) of mogelijk een school. Je hebt recht op een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ravenstein?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Ravenstein of rondom deze plaats. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever op internet. Op deze pagina vind jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere achttien keer).
 7. Bepaal een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. ONVZ zorgverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Ravenstein?

Het basispakket dekt veel zorgkosten in Ravenstein. Zo ben je standaard verzekerd voor bijv. Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer, Medisch specialist en tevens Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg. Controleer de algemene voorwaarden van de actuele polis en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Hierna spot je een aantal vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Ravenstein wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: inventariseer of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Ravenstein. Wordt dit gedekt? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Ravenstein? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Enige uitzondering is een medische reden of of optische hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €60 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Ravenstein moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog meerdere zorginstanties in de regio Oss. Denk aan: diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg, logopedie en audicien, apotheek, psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Kiemer of ZorgDirect. Bestudeer de condities van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Psychosociale oncologie.

Verzekeringskantoor in Ravenstein

Houd jij van een “echt” gesprek aangaande een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Ravenstein. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De specialist checkt je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ravenstein