Loading...

Zorgverzekering Rasquert Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november kan je switchen van zorgverzekering in Rasquert. Populaire keuzes zijn Achmea, FBTO, Menzis, CZ, OHRA. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Matcht jouw afgesloten zorgverzekering met jouw omstandigheden? Aan de hand van een snelle zorgvergelijker kan jij snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer jij een goede verzekering voor een goede prijs. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende modules zoals zwangerschap en bevalling en tand. Het overstappen is razendsnel geregeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is tamelijk gecompliceerd. Aspecten zoals Drempelinkomen + Overstapservice vliegen je om de oren. Ze ontvangen je graag als klant, van AnderZorg of Menzis tot aan De Goudse en VGZ. Hoe vind ik een goede verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via deze zorgvergelijker detecteer je direct en moeiteloos een goede verzekering die klopt met alle zorgwensen. Hulp nodig? Op deze website bekijk je nuttige specificaties over de aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Oudorp zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Rasquert? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. De laagste premie verschilt per persoon. De hoogte van de premie komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van de vergelijk module – met uitgebreide functies – tref jij supersnel welke assuradeur voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Promovendum, Anderzorg, HEMA is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-rasquert


Veel gekozen zorgpolis in Rasquert?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Nijkerk afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Dat kan zijn een polis van Univé, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Hieronder bekijk je enkele variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Met een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor onder andere Alogie of Diabetische retinopathie, maar ook Ziekte van Ménière en Waanstoornis. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturapolis ben je welkom bij enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor tandarts, fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Winsum) of wellicht een onderwijsinstelling. Het voordeel is een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Rasquert?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Rasquert of rondom deze plaats. Handig: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger op internet. Hier lees jij de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld negen behandelingen).
 7. Bepaal de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. OHRA zorgverzekering) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Rasquert?

Het basispakket staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Rasquert. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Ziekenhuis, Medicijnen, Ziekenvervoer, Medisch specialist maar ook Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Controleer de voorwaarden van je huidige dekking om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Op onze website check jij enkele vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Rasquert is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Let op: check even of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Groningen. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Rasquert. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Rasquert? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Dit is echter anders bij een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €35 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Rasquert moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog vele soorten zorg in de regio Winsum. Neem nou podotherapie, ergotherapie, kraamzorg, logopedie of ook haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie, audicien. De dekkingen lopen sterk uiteen bij FBTO en ONVZ. Check de kleine lettertjes van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Psycholoog.

Verzekeringskantoor in Rasquert

Houd jij van 1 op 1 contact m.b.t. een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Rasquert. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur inventariseert jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Rasquert