Loading...

Zorgverzekering Raerd Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf 12 november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Raerd. Bijvoorbeeld naar Menzis, OHRA, FBTO, VGZ, Achmea. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Matcht de geldende zorgverzekering nog met jouw situatie? Aan de hand van een nuttige zorgvergelijker kun jij rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende dekkingen zoals brillen en lenzen of brillen en lenzen. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes gepiept.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is vaak complex. Termen als Zorginstituut Nederland of Tweedelijns zorg zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van De Amersfoortse of Menzis tot Ditzo en VvAA. Hoe ontdek ik een passende verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door deze zorgvergelijker detecteer je snel en eenvoudig een voordelige verzekering die past bij alle zorgwensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina vind jij makkelijke adviezen over de aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, restitutiepolis, basisverzekering. Lees ook alles over Oudewater zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Raerd? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. de zorgvergelijker – inclusief handige filters – check je snel welke verzekering voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot uiterlijk 31 januari 2022. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Anderzorg, HEMA, Nationale Nederlanden betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-raerd


Veel gekozen zorgpolis in Raerd?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze partijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Nijetrijne afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Univé, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Op deze site lees je meer over betekenisvolle aspecten die extra belangrijk zijn. Met behulp van deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Dankzij een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor o.a. Cushing-syndroom of Hypomanie, echter ook Oogruis en Stomatitis. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is lagere maandlasten. Voel jij je vitaal, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Mogelijkheden: een extra polis voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Súdwest-Fryslân) of mogelijk een vereniging. Je hebt recht op een goedkoper tarief (korting van 5-10%). Soms is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Raerd?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Raerd of in een omliggende plaats. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker op internet. Op deze pagina check je de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn zes stuks per jaar).
 7. Neem besluit over een vergoeding aangaande brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn Kiemer zorgverzekering) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Raerd?

Het basispakket dekt een groot deel van de zorgkosten in Raerd. Daarmee worden kosten gedekt van zaken als Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenhuis, Medisch specialist en tevens Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Logopedie. Check de algemene voorwaarden van de huidige verzekeraar om te zien wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Op deze pagina lees je enige erkende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Raerd wordt vergoed uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: inspecteer of je verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Raerd. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Raerd? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €75 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Raerd moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei zorginstellingen in en rondom Súdwest-Fryslân. Neem nou kraamzorg, ergotherapie, podotherapie, diëtetiek en ook audicien, apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie, stoppen met roken. De financiële compensaties wisselen nogal bij HEMA of Salland. Check de dekking van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Dekking Psychiatrische kliniek.

Verzekeringskantoor in Raerd

Houd jij van een persoonlijke afspraak inzake je zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Raerd. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider controleert de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Raerd