Loading...

Zorgverzekering Radewijk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet een zorgverzekering hebben. Vanaf halverwege november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Radewijk. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, Menzis, VGZ, CZ, Achmea. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Past jouw huidige polis met wat jij belangrijk vindt? Via de nuttige zorgvergelijker kan jij rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende dekkingen als bijv. alternatieve geneesmiddelen of preventieve zorg. De overstap is binnen 5 minuten gepiept.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is nogal complex. Feiten zoals Wmo of Zorgpremie zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van Avéro Achmea of PMA tot o.a. De Friesland en Univé. Hoe vind ik een betrouwbare verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Mede door een zorgvergelijker tref je rap en gemakkelijk een voordelige verzekering die past bij alle wensen. Kom je er niet uit? Op deze website lees jij bruikbare gegevens ten aanzien van restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering. Zie ook meer over Oudeschoot zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Radewijk? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Via de polisvergelijker – met uitgebreide functies – check jij binnen 1 minuut welke polis in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Wil je extra besparen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured, HEMA is vaak een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-radewijk


Veel gekozen zorgpolis in Radewijk?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei partijen met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Nijemirdum afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Bewuzt, Univé, Interpolis, Zilveren kruis. Op deze pagina vind je betekenisvolle begrippen die van belang zijn. Met deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel schommelen de zorginstellingen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorginstellingen voor o.a. Bof of Hypovolemie, en tevens voor bijv. Mesothelioom en Sociale fobie. Bekend als vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (maximaal €500). Jouw “win” is een minder hoge premie. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra module voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Hardenberg) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je krijgt een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Radewijk?
Snel aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Radewijk of rondom deze plaats. Handig: het kan nog sneller en nog effectiever via internet. Hieronder vind jij onze handige stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn 12 behandelingen).
 7. Bepaal de uitkering voor lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. Interpolis zorgverzekering) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Radewijk?

Jouw basispolis staat garant voor veel zorgkosten in Radewijk. Op die manier ben je standaard verzekerd voor onder andere Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist en Wijkverpleging, Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Inventariseer de voorwaarden van je actuele dekking om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Hieronder lees je meerdere populaire zorgaanbieders in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Radewijk wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: verifieer of de verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Overijssel. Is er geen contract? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Radewijk. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit het basispakket. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Radewijk? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €50 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Radewijk zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Tevens zijn er vele zorgbedrijven in de regio Hardenberg. Zoals logopedie, ergotherapie, podotherapie, kraamzorg en stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg. De financiële compensaties wisselen nogal bij CZdirect of United Consumers. Bekijk de condities van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Psoriasis UVB Lichttherapie.

Verzekeringskantoor in Radewijk

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact omtrent je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Radewijk. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou rondom pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist checkt je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Radewijk