Loading...

Zorgverzekering Raard Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Raard. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, Achmea, Menzis, OHRA, CZ. Ook in 2022 verandert er weer het een en ander. Het is dus slim om de huidige verzekering goed door te nemen. Past deze afgesloten polis nog met jouw situatie? Geholpen door deze slimme zorgvergelijker kan je vlug en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo zoek je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en regel je aanvullende dekkingen als epilatie + alternatieve zorg. Overstappen van polis is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk niet makkelijk. Aspecten zoals Eerstelijnszorg of Mantelzorg zijn voor velen onmisbaar. Je kunt bijna overal wel terecht, van Besured of National Academic tot bijv. Interpolis en ZieZo. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betrouwbare polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Met behulp van deze zorgvergelijker vind je rap en probleemloos een duidelijke verzekering die past bij alle behoeften. Is het lastig? Op deze pagina check jij makkelijke informatie over de naturapolis, restitutiepolis, eigen risico, basisverzekering, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Oudeschip zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Raard? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren doorgaans, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Via de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – zoek jij binnen 1 minuut welke organisatie voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot en met eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden is vaak een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-raard


Populaire zorgpolis in Raard?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Nijelamer afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van Univé, Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt. Verderop lees je meer over betekenisvolle onderdelen die van belang zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel variëren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Met een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Catatonie of Endometriose, echter ook Malletvinger en Syndroom van Carpenter. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra polis voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Dongeradeel) of mogelijk een opleiding. Je ontvangt korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk ben je helemaal niet goedkoper uit. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Raard?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Raard of in deze buurt. Handig: je doet dit veel rapper en nog effectiever d.m.v. internet. Hieronder check je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere 27 stuks per jaar).
 7. Beslis over de uitkering m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn HEMA zorgverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Raard?

De basispolis vergoedt de meeste zorgkosten in Raard. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van o.a. Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Ziekenvervoer en Revalidatiezorg, Ergotherapie, Dieetadvies, Verloskundige zorg. Lees de algemene voorwaarden van jouw huidige polis en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina check jij enige populaire zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Raard is standaard gedekt in je basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Het basispakket staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: inspecteer of jouw verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Raard. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Raard? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Raard moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Tevens zijn er velerlei soorten zorg in en rondom Dongeradeel. Zoals ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, kraamzorg en stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie, audicien, haptonomie. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij Ik of ZieZo. Check de dekking van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Dekking Psoriasis kuurreis.

Verzekeringskantoor in Raard

Houd jij van persoonlijk contact ten aanzien van jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Raard. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider controleert de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Raard