Loading...

Zorgverzekering Raalte Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je switchen van zorgverzekering in Raalte. Veel gekozen partijen zijn OHRA, Menzis, VGZ, FBTO, Achmea. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om het huidige contract nog eens door te lezen. Matcht jouw afgesloten polis met jouw behoeften? Met behulp van deze nuttige zorgvergelijker kan iedereen vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek je een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als bijv. acnetherapie en manuele therapie. Overstappen van aanbieder is razendsnel afgehandeld.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering op maat is tamelijk moeilijk. Feiten zoals Nominale premie en Tweedelijns zorg zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van CZ of PNOZorg tot aan DSW en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede polis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Geholpen door de zorgvergelijker vind je rap en moeiteloos een goede verzekering die spoort met je zorgbehoefte. Is het lastig? Op deze pagina check je praktische gegevens met betrekking tot de naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, restitutiepolis. Lees ook alles over Ouderkerk aan den IJssel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Raalte? De premies van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Met ons vergelijk script – met bruikbare filters – spot je direct welke assuradeur voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum, HEMA betreft vaak een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-raalte


Populaire zorgpolis in Raalte?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei partijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Nijega afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis. Hierna vind je cruciale factoren waar je zeker op moet letten. Via deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Balanitis of Kleurenblindheid, echter ook Oligohydramnion en Scoliose. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (niet meer dan €500). De reden hiervoor is een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Raalte) of wellicht een vereniging. Het voordeel is een voordelige premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Raalte?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Raalte of in een omliggende plaats. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler via het internet. Hierna bekijk je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn negen keer).
 7. Beslis over de dekking m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is FBTO zorgverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Raalte?

Jouw basispakket vergoedt de meeste zorgkosten in Raalte. Daarmee staat de verzekeraar garant voor o.a. Medicijnen, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Ziekenhuis en Ergotherapie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg. Controleer de algemene voorwaarden van de huidige modules en bekijk wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder check jij een paar populaire zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Raalte wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? De basispolis zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: controleer goed of de assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Overijssel. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Raalte. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Raalte? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Deze modules verschillen enorm: van €45 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Raalte moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Daarnaast zijn er allerlei zorginstanties in de streek Raalte. Denk aan: kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie, podotherapie of plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek, audicien, stoppen met roken. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij Avéro Achmea of Stad Holland. Raadpleeg de afspraken van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Pruik.

Verzekeringskantoor in Raalte

Houd jij van een “echt” gesprek met betrekking tot een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Raalte. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies rondom hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Raalte