Loading...

Zorgverzekering Puth Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Vanaf halverwege november kan je switchen van zorgverzekering in Puth. Bijvoorbeeld naar Menzis, VGZ, FBTO, Achmea, CZ. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Past jouw huidige dekking met jouw behoeften? Via de scherpe zorgvergelijker kan iedereen rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende modules als geneesmiddelen plus zwangerschap en bevalling. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten afgewerkt.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Zonder kosten overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is vaak niet eenvoudig. Termen als Overstapservice + Medicijnbeleid zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van Besured of PMA tot De Friesland en UMC Zorgverzekering. Hoe vind ik een goede verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via deze zorgvergelijker tref je vlug en moeiteloos een betrouwbare verzekering die klopt met alle zorgwensen. Meer info? Hier tref jij bruikbare details m.b.t. de restitutiepolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering. Of klik meteen verder naar Oudenbosch zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Puth? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. de polisvergelijker – en de speciale filters – tref je direct welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum, HEMA is in de regel een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-puth


De beste zorgpolis in Puth?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Nij Altoenae afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt. Hieronder ontdek je nuttige variabelen die jou verder op weg helpen. Via deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners voor o.a. Angelmansyndroom of Haarnestcyste, echter ook Overspannenheid en Slagaderlijke bloeding. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een aantrekkelijk tarief. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Denk aan een extra module voor fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Schinnen) of soms een onderwijsinstelling. Het voordeel is een voordelige premie (korting van 5-10%). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Puth?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Puth of ergens in de buurt. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker via het internet. Hier tref jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (onder andere 27 keer p/jaar).
 7. Kies de uitbetalingen t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(denk aan bijv. CZdirect zorgverzekering) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Puth?

De basispolis betaalt allerlei zorgkosten in Puth. Zodoende ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis en Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Logopedie. Bekijk de polisvoorwaarden van jouw actuele verzekeraar en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Verderop tref je meerdere populaire zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Puth is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Het basispakket staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: verifieer of jouw assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Limburg. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Puth. Hoe zit het met de dekking? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Puth? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €40 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Puth moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorginstellingen in de gemeente Schinnen. Neem nou ergotherapie, logopedie, kraamzorg, podotherapie en ook audicien, apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij Menzis of Stad Holland. Bekijk de voorwaarden van je verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Proctologie.

Verzekeringskantoor in Puth

Prefereer jij een “echt” gesprek rondom een zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Puth. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist helpt jou t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Deze persoon kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Puth