Loading...

Zorgverzekering Purmerend Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Purmerend. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, VGZ, Menzis, CZ, OHRA. Ook in 2022 verandert er weer het een en ander. Het is slim om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Klopt deze afgesloten verzekering bij jouw situatie? Met behulp van de nuttige zorgvergelijker kan jij nu, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld alternatieve zorg of zwangerschap en bevalling. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is tamelijk lastig. Aspecten zoals Nominale premie + Polisvoorwaarden zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van Avéro Achmea of Pro Life tot Ik en Zilveren Kruis. Hoe ontdek ik een betaalbare verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker achterhaal je rap en eenvoudig een goede verzekering die klopt met alle zorgbehoefte. Meer info? Op onze website lees jij praktische specificaties m.b.t. de aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis. Zie ook meer over Oudemirdum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Purmerend? De kosten van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Via de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – spot jij binnen 1 minuut welke aanbieder voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Nog meer besparen op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg is meestal wel een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-purmerend


De beste zorgpolis in Purmerend?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Niftrik afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt, United Consumers. Hierna vind je een aantal onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of naturapolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel fluctueren de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Ageusie of Griep, echter ook Kortademigheid en Syndroom. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf “meebetaalt” als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (max €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkopere verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Purmerend) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je krijgt een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Purmerend?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Purmerend of in deze buurt. Handig: het kan nog sneller en duidelijker d.m.v. internet. Op deze pagina bekijk je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 36 stuks per jaar).
 7. Selecteer de dekking aangaande lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is C4Me zorgverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Purmerend?

De basispolis compenseert veel voorkomende zorgkosten in Purmerend. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor onder andere Medicijnen, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Huisarts en Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Check de polisvoorwaarden van jouw actuele polis en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Hierna check je een aantal populaire zorgverleners in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Purmerend wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: trek even na of jouw verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Noord-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Purmerend. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via de basisverzekering. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Purmerend? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €40 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Purmerend moet een contract hebben afgesloten met je verzekering. Tevens zijn er meerdere zorginstellingen in de streek Purmerend. Onder andere: diëtetiek, podotherapie, logopedie, kraamzorg of audicien, plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken, haptonomie. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij FBTO of Zorg en Zekerheid. Bekijk de kleine lettertjes van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Dekking Preventieve Mondzorg.

Verzekeringskantoor in Purmerend

Prefereer jij face to face contact rondom een zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Purmerend. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige adviseert jou t.a.v. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon inventariseert de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Purmerend