Loading...

Zorgverzekering Purmer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Purmer. Veel gekozen partijen zijn Menzis, OHRA, FBTO, Achmea, VGZ. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om jouw huidige polis goed door te nemen. Past de huidige polis met jouw omstandigheden? Geholpen door een nuttige zorgvergelijker mag ook jij vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld brillen en lenzen + oefentherapie. Overstappen van verzekeraar is razendsnel afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een goede zorgverzekering is best frustrerend. Begrippen als Internet zorgverzekering + Tandartsverzekering vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van ZorgDirect of inTwente tot o.a. Interpolis en VGZ. Hoe vind ik een passende verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Aan de hand van een zorgvergelijker tref je direct en moeiteloos een goedkope verzekering die klopt met jouw zorgwensen. Meer info? Op deze website spot jij nuttige informatie aangaande de aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico. Lees ook alles over Oudelande zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in juli 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Purmer? De kosten van de basisverzekeringen fluctueren enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De premie hangt o.a. af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Met onze vergelijker – met bruikbare filters – bekijk jij binnen enkele minuten welke organisatie voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot januari 2022. Meer voordeel behalen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-purmer


Veel gekozen zorgpolis in Purmer?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022zijn er veel aspecten belangrijk. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Niezijl afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Univé, Bewuzt, United Consumers. Op deze site ontdek je enkele factoren die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutie verzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutiepolis heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Anglofobie of KISS-syndroom, maar ook Ouderdomswrat en syncope. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 is het ER €385. Sommigen kiezen een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Veel gekozen: een extra dekking voor brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, je gemeente (Edam-Volendam) of mogelijk een school. Je krijgt een voordelige premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Purmer?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Purmer of in deze buurt. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger via het internet. Hieronder tref jij de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 6 keer).
 7. Selecteer de uitkering t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is Bewuzt zorgverzekering) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Purmer?

De basispolis compenseert veel zorgkosten in Purmer. Daarmee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist, Bloedonderzoek en Ergotherapie, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg. Check de condities van de huidige verzekeraar en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina bekijk jij een aantal veel voorkomende zorgverleners in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Purmer wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: check even of jouw assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Purmer. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Purmer? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €75 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Purmer zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Ook vind je vele zorginstellingen in de regio Edam-Volendam. Bijvoorbeeld: logopedie, kraamzorg, diëtetiek, podotherapie en apotheek, audicien, stoppen met roken, haptonomie, plastische chirurgie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Interpolis of VvAA. Controleer de condities van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Preventief medisch onderzoek.

Verzekeringskantoor in Purmer

Prefereer jij face to face contact ten aanzien van een zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Purmer. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon checkt jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Purmer