Loading...

Zorgverzekering Punthorst Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Punthorst. Veel gekozen partijen zijn Achmea, FBTO, VGZ, CZ, OHRA. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Klopt de actuele verzekering met jouw behoeften? Geholpen door de snelle zorgvergelijker kun jij snel en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals preventieve zorg of chiropractie. Het overstappen is razendsnel gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is vaak gecompliceerd. Begrippen als Zorgverzekeringskaart en Wanbetaler zijn voor velen onmisbaar. Ze staan allemaal voor je klaar, van Zorg en Zekerheid of Ohra tot o.a. De Friesland en ZieZo. Hoe ontdek ik een betaalbare verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Door gebruik te maken van de zorgvergelijker bekijk je direct en eenvoudig een voordelige verzekering die klopt met je zorgbehoefte. Problemen? Op deze website lees jij nuttige info met betrekking tot de basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico. Lees ook alles over Oudehorne zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Punthorst? De premies van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kun je al veel besparen. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. De premie hangt af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Door onze vergelijker – met uitgebreide functies – bekijk jij binnen 1 minuut welke organisatie voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Meer voordeel behalen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Promovendum, Anderzorg, HEMA is meestal wel een budget- of naturapolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-punthorst


De beste zorgpolis in Punthorst?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Nieuwvliet afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, Univé, Bewuzt, United Consumers. Verderop tref je een aantal variabelen waar je zeker op moet letten. Via deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Met een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor problemen zoals Abces of Gordelroos, maar ook Monosomie en Syndroom van Gilbert. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (niet meer dan €500). Je profiteert van een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra module voor brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Staphorst) of mogelijk een school. Het voordeel is een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). In de praktijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Punthorst?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Punthorst of ergens in de buurt. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en eenvoudiger d.m.v. internet. Hier lees jij de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (dit kan zijn zes per jaar).
 7. Kies de uitkering voor brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn Besured zorgverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Punthorst?

De basispolis dekt de meeste zorgkosten in Punthorst. Op die manier staat de verzekeraar garant voor o.a. Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Huisarts, Medicijnen en tevens Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Logopedie, Gehandicaptenzorg. Lees de kleine letters van je huidige polis en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Op onze website bekijk je meerdere vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Overijssel.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Punthorst wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Het basispakket dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: inventariseer of de verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Overijssel. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Punthorst. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Punthorst? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van een paar tientjes per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Punthorst moet wel een contract hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Ook vind je vele zorginstellingen in de streek Staphorst. Denk aan: diëtetiek, ergotherapie, logopedie, kraamzorg en ook apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie, audicien. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij HEMA of Promovendum. Bestudeer de condities van de verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Preventief consult.

Verzekeringskantoor in Punthorst

Houd jij van face to face contact ten aanzien van de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Punthorst. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De deskundige bekijkt je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Punthorst