Loading...

Zorgverzekering Pingjum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Pingjum. Dit kan o.a. naar VGZ, FBTO, OHRA, Achmea, CZ. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Klopt deze geldende polis met jouw omstandigheden? Aan de hand van deze praktische zorgvergelijker mag ook jij gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot jij de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende verzekeringen als bijv. fysiotherapie of beweegzorg. De overstap is in een paar minuutjes gedaan.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Snel overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is redelijk frustrerend. Begrippen als Collectieve zorgverzekering en Tandartsverzekering vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van Besured of Ohra tot aan HEMA en VvAA. Hoe ontdek ik een goedkope verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels de zorgvergelijker vind je vlug en makkelijk een voordelige verzekering die past bij je wensen. Kom je er niet uit? Op onze website tref je handige info over de aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Oud-Vossemeer zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Pingjum? De premies van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs hangt af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Door de vergelijk module – met uitgebreide functies – bekijk je supersnel welke verzekeraar voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2022tot januari 2023. Meer voordeel behalen op jouw premie? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Let wel: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Besured is vaak een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-pingjum


Populaire zorgpolis in Pingjum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Nieuwersluis afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, United Consumers, Zilveren kruis, Univé. Hierna tref je enkele variabelen waar je zeker op moet letten. Met deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel wisselen de zorgadressen waar je heen kunt. Met een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Apoptose of Hielvoet, maar ook Necrose en Transfobie. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering ben je welkom bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf betaalt op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (de max is €500). Jouw “win” is lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra polis voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Súdwest-Fryslân) of soms een opleiding. Het voordeel is een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Pingjum?
Snel aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Pingjum of in een omliggende plaats. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker online. Hieronder spot je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (onder andere 27 keer).
 7. Beslis over de uitbetalingen m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld Univé verzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Pingjum?

De basisverzekering dekt veel zorgkosten in Pingjum. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Bloedonderzoek, Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist en Verloskundige zorg, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Logopedie. Lees de voorwaarden van je actuele modules en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en onder welke condities dit geldt. Op deze pagina tref jij enige vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Pingjum is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? De basispolis vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Tip: check even of de assuradeur een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Pingjum. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Pingjum? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit is echter anders bij een medische reden of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Pingjum zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Tevens zijn er een aantal zorginstellingen in de streek Súdwest-Fryslân. Zoals podotherapie, logopedie, diëtetiek, ergotherapie en plastische chirurgie, haptonomie, audicien, psychologische zorg, apotheek. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij HEMA of OZF. Bekijk de kleine lettertjes van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of bekijk meteen meer over Dekking Plaswekker.

Verzekeringskantoor in Pingjum

Houd jij van 1 op 1 contact omtrent een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Pingjum. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon kijkt naar jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Pingjum