Loading...

Zorgverzekering Pijnacker Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Pijnacker. Veel gekozen partijen zijn OHRA, Achmea, FBTO, CZ, Menzis. Ook in 2022 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Past de afgesloten polis bij jouw situatie? Met medewerking van deze scherpe zorgvergelijker mag ook jij direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende modules zoals beweegzorg plus oedeemtherapie. Overstappen van polis is in een paar minuutjes gedaan.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Gratis overstapservice
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is nogal gecompliceerd. Aspecten zoals Zorgtoeslag of Eerstelijns zorg vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van Zorg en Zekerheid of Menzis tot bijvoorbeeld DSW en United Consumers. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een professionele verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels de zorgvergelijker achterhaal je direct en makkelijk een goedkope verzekering die klopt met alle behoeften. Hulp nodig? Op onze website spot jij makkelijke adviezen met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis. Zie ook meer over Oud-Beijerland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in mei 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Pijnacker? De kosten van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis is afhankelijk van veel factoren. Het tarief wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Via onze vergelijker – met uitgebreide functies – check je binnen 1 minuut welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot eind januari 2022. Extra veel voordeel op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Besured, HEMA, Promovendum is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-pijnacker


Veel gekozen zorgpolis in Pijnacker?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Nieuweroord afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Hieronder tref je veel besproken aspecten die van belang zijn. Aan de hand van deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je naar alle zorginstellingen voor aandoeningen als Cheilognathopalatoschisis of Ziekte van Kahler, en tevens voor bijv. Passieve immuniteit en Syndroom van Fitz-Hugh-Curtis. Dit is vrije zorgkeuze. Met een naturapolis ben je welkom bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €500 (max €500). Het pluspunt is een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Opties: een extra verzekering voor fysiotherapie, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Pijnacker-Nootdorp) of via een opleiding. Je hebt recht op een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Pijnacker?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Pijnacker of in deze buurt. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger via het internet. Hierna vind je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. 9 stuks per jaar).
 7. Kies de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn United Consumers verzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Pijnacker?

Jouw basisverzekering compenseert veel voorkomende zorgkosten in Pijnacker. Daarmee ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Medicijnen, Ziekenhuis, Bloedonderzoek en Logopedie, Ergotherapie, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg. Check de kleine letters van de actuele polis en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Hierna spot je enige gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Pijnacker wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? De basisverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Noemenswaardig: controleer goed of je verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Pijnacker. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit het basispakket. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Pijnacker? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €65 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Pijnacker moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog velerlei zorginstanties in de regio Pijnacker-Nootdorp. Neem nou logopedie, diëtetiek, kraamzorg, podotherapie en ook plastische chirurgie, apotheek, audicien, psychologische zorg, stoppen met roken. De dekkingen zijn erg wisselend bij Menzis of PNOZorg. Bekijk de voorwaarden van je verzekering om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Dekking Plastische chirurgie.

Verzekeringskantoor in Pijnacker

Houd jij van face to face contact rondom je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Pijnacker. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij zoekt alle uit op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon kijkt naar je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Pijnacker