Loading...

Zorgverzekering Pietersbierum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Pietersbierum. Dit kan o.a. naar FBTO, Achmea, Menzis, OHRA, VGZ. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Matcht de actuele polis met jouw wensen. Met behulp van de handige zorgvergelijker kun je gelijk, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen zoals o.a. zwangerschap en bevalling + vaccinaties. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is vaak complex. Feiten zoals Collectieve zorgverzekering en Regeling wanbetalers zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn talloos veel assuranten, van Besured of ONVZ tot o.a. Ik en VGZ. Hoe ontdek ik een goedkope verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Met behulp van de zorgvergelijker detecteer je rap en gemakkelijk een geschikte verzekering die in lijn is met je wensen. Kom je er niet uit? Op deze website tref jij nuttige info ten aanzien van basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Oud Zuilen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Pietersbierum? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. De goedkoopste polis is afhankelijk van veel factoren. De prijs hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Met onze vergelijker – en de speciale filters – spot je gelijk welke assuradeur voor jouw scenario het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2021tot uiterlijk 31 januari 2022. Wil je extra besparen op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-pietersbierum


Betrouwbare zorgpolis in Pietersbierum?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Nieuwerkerk afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers. Op deze pagina bekijk je nuttige factoren die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor o.a. ACE-remmer of Flashback, maar ook Ophthalmia neonatorum en Raynaud-fenomeen. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” als je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 is dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (de max is €500). Jouw “win” is een betaalbare polis. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra module voor fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Franekeradeel) of via een opleiding. Jouw “win” is dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Pietersbierum?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Pietersbierum of ergens in de buurt. Let op: het kan nog sneller en nog effectiever op internet. Op deze pagina lees je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (100% vergoed tot € 250).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (onder andere 6 keer).
 7. Selecteer de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is Stad Holland verzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Pietersbierum?

Jouw basispolis betaalt allerlei zorgkosten in Pietersbierum. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Medicijnen, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Ziekenhuis en Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Bekijk de kleine letters van de huidige polis en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder vind jij enige gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Pietersbierum wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Advies: check even of je assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Pietersbierum. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Pietersbierum? Jouw bril en/of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van een paar tientjes per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Pietersbierum zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er allerlei verschillende types zorg in en rondom Franekeradeel. Onder andere: diëtetiek, podotherapie, kraamzorg, ergotherapie of apotheek, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, audicien. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Kiemer of VvAA. Raadpleeg de dekking van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Dekking Pijnvermindering.

Verzekeringskantoor in Pietersbierum

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact ten aanzien van een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Pietersbierum. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist controleert jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Pietersbierum