Loading...

Zorgverzekering Pieterburen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf half november tot eind december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Pieterburen. Bijvoorbeeld naar Menzis, VGZ, OHRA, FBTO, Achmea. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Past jouw huidige polis met jouw behoeften? Met medewerking van de slimme zorgvergelijker mag ook jij gelijk, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende modules zoals bijvoorbeeld brillen en lenzen en zwangerschap en bevalling. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten gepiept.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is nogal complex. Zaken als Zorgpolis + Collectiviteitskorting komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van ZorgDirect of National Academic tot DSW en VvAA. Hoe vind ik een passende aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door deze zorgvergelijker vind je vlug en moeiteloos een betrouwbare verzekering die overeenkomt met de zorgwensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina tref je nuttige adviezen aangaande de aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Lees ook alles over Oud Ootmarsum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Pieterburen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De premie kent z’n oorsprong in mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Door de polisvergelijker – inclusief handige filters – zoek jij binnen 1 minuut welke verzekering voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Extra veel voordeel op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA is meestal wel een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-pieterburen


De beste zorgpolis in Pieterburen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Nieuwerbrug aan den Rijn afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt. Hieronder lees je meer over cruciale onderdelen die jou verder op weg helpen. Via deze informatie wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutie verzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering kies je zelf je zorginstellingen voor bijvoorbeeld Aanstelleritis of Enurese, maar ook Persoonlijkheidsstoornis en Seborrhoïsch eczeem. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (de max is €500). Je profiteert van een lagere premie. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (De Marne) of mogelijk een opleiding. Het voordeel is een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Pieterburen?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Pieterburen of rondom deze plaats. Let op: het kan nog sneller en eenvoudiger via het internet. Op deze pagina tref je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld zes behandelingen).
 7. Selecteer de uitbetalingen t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is Salland Zorgverzekering verzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke kosten worden er vergoed in Pieterburen?

De basispolis dekt veel zorgkosten in Pieterburen. Daarmee ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medicijnen, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg. Lees de voorwaarden van jouw actuele modules en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Hieronder bekijk je enkele populaire zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Pieterburen is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: inspecteer of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Pieterburen. Wordt dit gedekt? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Pieterburen? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €60 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Pieterburen is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorgbedrijven in de buurt van De Marne. Bijvoorbeeld: podotherapie, kraamzorg, ergotherapie, logopedie of ook apotheek, audicien, stoppen met roken, psychologische zorg, haptonomie. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Kiemer of ZieZo. Bestudeer de voorwaarden van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Dekking Pijnbestrijding.

Verzekeringskantoor in Pieterburen

Prefereer jij een “echt” gesprek rondom een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Pieterburen. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies rondom hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider bekijkt de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Pieterburen