Loading...

Zorgverzekering Pernis Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Ieder jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Pernis. Veel gekozen partijen zijn Menzis, CZ, Achmea, FBTO, VGZ. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Matcht jouw actuele dekking nog met jouw situatie? Aan de hand van onze handige zorgvergelijker kun je gelijk, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden als alternatieve geneesmiddelen en tand. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is soms lastig. Feiten zoals Internet zorgverzekering en Restitutiepolis komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van Zorg en Zekerheid of inTwente tot De Goudse en VvAA. Hoe vind ik een aantrekkelijke aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij onze zorgvergelijker detecteer je rap en zonder problemen een goede verzekering die klopt met jouw individuele wensen. Problemen? Hier bekijk jij makkelijke gegevens over de collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, naturapolis, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Oterleek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Pernis? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De premie hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – met handige zoekfuncties – zoek jij binnen enkele minuten welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Besured, HEMA, Anderzorg is doorgaans een natura- of budgetpolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-pernis


Meest gekozen zorgpolis in Pernis?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Nieuwe-Tonge afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Univé, Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis. Hierna bekijk je belangrijke onderdelen die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutieverzekering kies je zelf je zorginstellingen voor problemen zoals Cultuurgebonden syndroom of Glomerulonefritis, en tevens voor bijv. Longoedeem en Schizoaffectieve stoornis. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra verzekering voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Rotterdam) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Soms is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je specifieke zorgwensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Pernis?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Pernis of in deze buurt. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en nog effectiever via internet. Hierna check jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere zes behandelingen).
 7. Selecteer de dekking aangaande lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. OHRA verzekering) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Pernis?

De basisverzekering dekt veel zorgkosten in Pernis. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Huisarts. Maar denk ook aan Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Revalidatiezorg, Ergotherapie. Bekijk de kleine letters van de actuele dekking en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina check je enige populaire zorginstellingen in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Pernis wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: controleer goed of jouw verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Zuid-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Je kunt in de situatie terecht komen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Pernis. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: mensen onder de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Pernis? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €55 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Pernis zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Tevens zijn er een aantal soorten zorg in de regio Rotterdam. Neem nou kraamzorg, ergotherapie, logopedie, diëtetiek maar ook psychologische zorg, audicien, plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij CZdirect en Ohra. Raadpleeg de afspraken van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Dekking PEP-masker.

Verzekeringskantoor in Pernis

Prefereer jij 1 op 1 contact t.a.v. jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Pernis. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist geeft advies t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider kijkt naar je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Pernis