Loading...

Zorgverzekering Peest Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf halverwege november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Peest. Veel gekozen partijen zijn Menzis, CZ, Achmea, OHRA, FBTO. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is dus slim om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Past deze huidige polis bij jouw situatie? Met medewerking van onze scherpe zorgvergelijker kun jij vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende modules zoals bijvoorbeeld vaccinaties of opticien. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Zonder kosten overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is redelijk frustrerend. Begrippen als SVB of Zorgverzekeraar zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van Zorg en Zekerheid of OZF tot o.a. HEMA en Univé. Hoe achterhaal ik een professionele verzekeringspolis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels de zorgvergelijker achterhaal je snel en gemakkelijk een geschikte verzekering die matcht met je zorgbehoefte. Hulp nodig? Op deze pagina vind je makkelijke specificaties ten aanzien van eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Ossendrecht zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Peest? De premies van de basisverzekeringen wisselen sterk, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via de vergelijk module – met bruikbare filters – tref je snel welke organisatie in jouw geval het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €885). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Besured, Promovendum, Anderzorg is doorgaans een natura- of budgetpolis. Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-peest


Betrouwbare zorgpolis in Peest?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Nieuwdorp afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van Univé, Interpolis, Bewuzt, United Consumers. Hieronder bekijk je enkele aspecten die extra belangrijk zijn. Dankzij deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je heen kunt. D.m.v. een restitutieverzekering ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Anencefalie of Humaan leukocytenantigeen, maar ook Misselijkheid en Wondinfectie. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (max €500). Jouw “win” is een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra aanvulling voor brillen en lenzen, medische hulp buitenland, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Noordenveld) of mogelijk een opleiding. Het voordeel is korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Peest?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Peest of ergens in de buurt. Echter, dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker via het internet. Op deze pagina vind je de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn 12 keer).
 7. Kies de dekking aangaande lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (een optie is inTwente verzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Peest?

De basispolis compenseert veel voorkomende zorgkosten in Peest. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van onder andere Huisarts, Medicijnen, Ziekenhuis, Medisch specialist en Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg. Controleer de voorwaarden van jouw actuele verzekering en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Verderop bekijk je enkele veel voorkomende zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Een consult bij de huisarts in Peest wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Tip: controleer goed of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Peest. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basispolis. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Peest? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische ingreep of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €60 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Peest moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Er zijn nog meerdere zorgbedrijven in de streek Noordenveld. Zoals logopedie, podotherapie, ergotherapie, kraamzorg of ook apotheek, plastische chirurgie, haptonomie, audicien, stoppen met roken. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij De Goudse en Stad Holland. Check de voorwaarden van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Papegaai.

Verzekeringskantoor in Peest

Geef jij de voorkeur aan face to face contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Peest. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur bekijkt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Peest