Loading...

Zorgverzekering Paterswolde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Paterswolde. Dit kan o.a. naar Achmea, Menzis, VGZ, CZ, OHRA. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet zo gek om het huidige contract nog eens door te lezen. Past de actuele polis bij jouw situatie? Met medewerking van onze snelle zorgvergelijker kun je vandaag nog, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals o.a. dieetadvies en orthodontie. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is tamelijk frustrerend. Begrippen als Betalingsachterstand + Overstappen komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van Promovendum of Ohra tot bijvoorbeeld CZdirect en Univé. Hoe stap ik over naar een voordelige verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Met behulp van de zorgvergelijker vind je direct en eenvoudig een geschikte verzekering die in lijn is met jouw wensen. Is het lastig? Op onze website bekijk je handige adviezen m.b.t. de restitutiepolis, naturapolis, eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Oss zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Paterswolde? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. De premie wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van ons vergelijk script – met uitgebreide functies – bekijk jij direct welke partij voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA, Besured is doorgaans een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-paterswolde


Meest gekozen zorgpolis in Paterswolde?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Nieuwaal afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Denk aan een polis van United Consumers, Univé, Interpolis, Bewuzt. Verderop vind je nuttige aspecten waar je zeker op moet letten. Via deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorgverleners waar je heen kunt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Asperger-syndroom of Hoogfunctionerend autisme, echter ook Ortho-ergisch eczeem en Pus. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €300 (maximaal €500). Het voordeel is een betaalbare premie. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra verzekering voor fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Tynaarlo) of juist een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). Soms liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Paterswolde?
Snel beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Paterswolde of in deze buurt. Echter, het kan nog sneller en nog effectiever d.m.v. internet. Onderstaand bekijk je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 750).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn twaalf per jaar).
 7. Kies de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. Interpolis verzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Paterswolde?

Jouw basisverzekering vergoedt veel zorgkosten in Paterswolde. Hiermee worden kosten gedekt van o.a. Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Huisarts, Medisch specialist en tevens Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies. Controleer de algemene voorwaarden van jouw huidige dekking en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke condities dit geldt. Hierna tref jij enkele algemene zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Paterswolde wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Noemenswaardig: inspecteer of jouw verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Paterswolde. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit het basispakket. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Paterswolde? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Enige uitzondering is een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €50 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Paterswolde moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met jouw assuradeur. Tevens zijn er vele soorten zorg in de streek Tynaarlo. Neem nou diëtetiek, podotherapie, logopedie, kraamzorg en ook apotheek, stoppen met roken, haptonomie, psychologische zorg, plastische chirurgie. De financiële compensaties wisselen nogal bij DSW of OZF. Check de dekking van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Dekking Palliatieve terminale zorg in een hospice.

Verzekeringskantoor in Paterswolde

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak rondom je zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Paterswolde. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige zoekt alle uit inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon inventariseert jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Paterswolde