Loading...

Zorgverzekering Papenvoort Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Papenvoort. Bijvoorbeeld naar FBTO, VGZ, Achmea, CZ, OHRA. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het loont dus om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Matcht deze afgesloten verzekering nog met jouw situatie? Aan de hand van deze innovatieve zorgvergelijker kan jij gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende zekerheden als bijv. alternatieve geneesmiddelen + alternatieve geneesmiddelen. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten gepiept.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een passende zorgverzekering is best moeilijk. Begrippen als Medische selectie en SKGZ zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van Avéro Achmea of Kiemer tot o.a. Ik en ZieZo. Hoe stap ik over naar een aantrekkelijke verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker vind je snel en ongecompliceerd een geschikte verzekering die overeenkomt met je individuele wensen. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref jij praktische adviezen m.b.t. de aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Orvelte zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Papenvoort? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. Wat nu de laagste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs hangt o.a. af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via onze vergelijker – met uitgebreide functies – zoek je supersnel welke polis de laagste premie vraagt. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot eind januari 2022. Meer voordeel behalen op je verzekering? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA, Besured is vaak een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-papenvoort


Betrouwbare zorgpolis in Papenvoort?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Nieuw-Vossemeer afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis. Op deze site vind je veel besproken factoren die jou verder op weg helpen. Via deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor aandoeningen als Artrose of Hernia nuclei pulposi, echter ook Likdoorn en Tuberculose. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 bedraagt dit €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (de max is €500). Je profiteert van een lagere premie. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra module voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, gemeente (Aa en Hunze) of via een hogeschool / universiteit. Je krijgt een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Papenvoort?
Vandaag aanvangen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Papenvoort of in deze buurt. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler via internet. Hierna lees je onze handige stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Kies de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. 36 keer).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is De Goudse verzekering) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Papenvoort?

Het basispakket compenseert een groot deel van de zorgkosten in Papenvoort. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Ziekenvervoer, Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Verloskundige zorg, Wijkverpleging, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg. Bekijk de condities van je actuele dekking en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder check jij een aantal vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Een afspraak bij je huisarts in Papenvoort wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: controleer goed of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Papenvoort. Moet ik zelf betalen? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald vanuit het basispakket. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Papenvoort? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische reden of speciale hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €45 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Papenvoort moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Er zijn nog allerlei verschillende types zorg in de regio Aa en Hunze. Denk aan: diëtetiek, ergotherapie, logopedie, podotherapie en ook psychologische zorg, plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie, apotheek. De dekkingen wisselen nogal bij HEMA of ZorgDirect. Controleer de dekking van je polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Dekking Overige Psychische Zorgverlening.

Verzekeringskantoor in Papenvoort

Prefereer jij 1 op 1 contact met betrekking tot een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Papenvoort. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou inzake hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige controleert je (gezinssituatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Papenvoort