Loading...

Zorgverzekering Paesens Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet een zorgverzekering hebben. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Paesens. Dit kan o.a. naar VGZ, Menzis, FBTO, OHRA, Achmea. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Past deze actuele verzekering met jouw wensen. Aan de hand van een nuttige zorgvergelijker kun je vandaag nog, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor spot je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende dekkingen zoals alternatieve geneeswijzen en steunzolen. De overstap is binnen 5 minuten afgehandeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een zorgverzekering op maat is tamelijk frustrerend. Termen als Drempelinkomen of Zorgaanbieders vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van Bewuzt of Menzis tot aan Ik en Zekur. Hoe ontdek ik een aantrekkelijke verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Met behulp van de zorgvergelijker achterhaal je vlug en makkelijk een goede verzekering die klopt met jouw wensen. Problemen? Hier lees jij makkelijke gegevens aangaande de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Oploo zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Paesens? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief kent z’n oorsprong in aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – en de speciale filters – bekijk jij supersnel welke polis de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot eind januari 2022. Nog meer besparen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als HEMA, Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-paesens


De beste zorgpolis in Paesens?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Nieuw-Buinen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Univé, Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis. Hieronder vind je een aantal onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Via deze hulp zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Barotitis of ECHO-virus, echter ook Microfilie en Weltschmerz. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (maximaal €500). Het pluspunt is een betaalbare verzekering. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Denk aan een extra polis voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, een gemeente (Dongeradeel) of wellicht een opleiding. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Paesens?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Paesens of omgeving. Tip: het kan nog sneller en nog effectiever d.m.v. internet. Onderstaand tref jij een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn zes per jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld CZdirect verzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Paesens?

Jouw basisverzekering staat garant voor veel zorgkosten in Paesens. Daarmee staat de verzekeraar garant voor bijv. Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Ziekenvervoer. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Verloskundige zorg. Controleer de kleine letters van jouw actuele verzekering en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en met welke eigen risico. Hierna bekijk je enkele populaire zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Paesens wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een verblijft in ziekenhuizen? Je basisverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: controleer goed of de verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Paesens. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Paesens? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische ingreep of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €40 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Paesens moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Daarnaast zijn er allerlei zorginstellingen in de gemeente Dongeradeel. Denk aan: ergotherapie, diëtetiek, logopedie, kraamzorg en ook haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek, audicien. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij AnderZorg of VvAA. Bekijk de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Dekking Orthopedische schoenen.

Verzekeringskantoor in Paesens

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact omtrent jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Paesens. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist helpt jou inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon bespreekt jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Paesens