Loading...

Zorgverzekering Overslag Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Ieder jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Overslag. Populaire keuzes zijn Achmea, VGZ, CZ, FBTO, Menzis. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is dus slim om het huidige contract goed te bekijken. Klopt jouw actuele polis met jouw wensen. Geholpen door de handige zorgvergelijker kan je vandaag nog, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende modules als bijv. homeopathie of homeopathie. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes gedaan.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder gedoe
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk moeilijk. Feiten zoals Ketenzorg + Mantelzorg zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van Besured of inTwente tot o.a. HEMA en VvAA. Hoe achterhaal ik een voordelige verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels de zorgvergelijker achterhaal je gelijk en eenvoudig een voordelige verzekering die past bij de zorgwensen. Meer info? Op onze website tref jij praktische gegevens aangaande de naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico. Zie ook meer over Opende zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Overslag? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. De premie hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – met bruikbare filters – bekijk je binnen enkele minuten welke assuradeur de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-overslag


Veel gekozen zorgpolis in Overslag?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Nieuw- en Sint Joosland afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis, Univé. Hierna lees je meer over nuttige aspecten die extra belangrijk zijn. Aan de hand van deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel verschillen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners voor o.a. Bof of Dumpingsyndroom, en tevens voor bijv. Ziekte van Ménière en Syndroom van Sturge-Weber. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je zelf moet betalen wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra polis voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Terneuzen) of via een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is een goedkoper tarief (korting van 5-10%). Soms betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Overslag?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Overslag of rondom deze plaats. Maar je doet dit veel rapper en eenvoudiger via internet. Op deze pagina lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn negen keer).
 7. Kies de gewenste vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn Besured verzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Overslag?

Jouw basisverzekering vergoedt de meeste zorgkosten in Overslag. Daarmee staat de verzekeraar garant voor zaken als Medicijnen, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Huisarts. Maar denk ook aan Dieetadvies, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Logopedie. Lees de kleine letters van je actuele verzekering en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar tref jij een aantal veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Zeeland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt vast wat er loos is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Overslag wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: verifieer of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Zeeland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Overslag. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit het basispakket. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Overslag? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische noodzaak of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €70 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Overslag zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Er zijn nog allerlei zorginstellingen in de gemeente Terneuzen. Bijvoorbeeld: diëtetiek, logopedie, podotherapie, ergotherapie of apotheek, psychologische zorg, stoppen met roken, haptonomie, plastische chirurgie. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij CZdirect en VvAA. Bekijk de voorwaarden van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Orthomanuele geneeskunde.

Verzekeringskantoor in Overslag

Wil je het liefsteen “echt” gesprek met betrekking tot een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Overslag. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur inventariseert je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Overslag