Loading...

Zorgverzekering Overschild Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf 12 november kan je switchen van zorgverzekering in Overschild. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, Menzis, Achmea, CZ, OHRA. In 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het is geen gek idee om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Past de geldende polis met jouw behoeften? Via de innovatieve zorgvergelijker kun je vandaag nog, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen als bijv. homeopathie / oedeemtherapie. Overstappen van aanbieder is razendsnel gedaan.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Probleemloos overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een zorgverzekering die bij jou past is best moeilijk. Termen als Eigen risico of Aanvullende verzekering zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van Besured of Kiemer tot o.a. Ik en Salland. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij een zorgvergelijker tref je rap en probleemloos een betrouwbare verzekering die matcht met jouw zorgwensen. Meer info? Op deze pagina tref jij nuttige details ten aanzien van collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis, basisverzekering. Zie ook meer over Opeinde zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Overschild? De premies van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs wordt bepaald door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van de polisvergelijker – met bruikbare filters – bekijk je gelijk welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot en met eind januari 2023. Wil je extra besparen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €885). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Besured, HEMA, Nationale Nederlanden is doorgaans een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-overschild


Populaire zorgpolis in Overschild?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Er zijn talloze maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Nieuw Scheemda afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van United Consumers, Interpolis, Bewuzt, Univé. Verderop vind je veel besproken begrippen waar je zeker op moet letten. Met deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Aan de hand van een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor problemen zoals Astigmatisme of Galsteenkoliek, echter ook Leukocytose en Skiduim. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (maximaal €500). Het voordeel is een goedkope polis. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra dekking voor brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Intensief gebruiker van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, de gemeente (Slochteren) of wellicht een vereniging. Jouw “win” is een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk betaal je juist meer voor de polis. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Overschild?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Overschild of rondom deze plaats. Let op: het kan nog sneller en simpeler via het internet. Hieronder vind je de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (o.a. negen per jaar).
 7. Selecteer de dekking t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is Avéro Achmea verzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Overschild?

Het basispakket vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Overschild. Hiermee ben je standaard verzekerd voor onder andere Huisarts, Medisch specialist, Ziekenvervoer, Ziekenhuis. Echter ook Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Lees de condities van jouw actuele verzekeraar om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Verderop bekijk jij enige vaak voorkomende zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Overschild wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Goed om te weten: controleer goed of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Overschild. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Overschild? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €55 per jaar tot €100 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Overschild moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekeraar. Tevens zijn er allerlei zorginstanties in en rondom Slochteren. Onder andere: diëtetiek, ergotherapie, podotherapie, logopedie en plastische chirurgie, apotheek, audicien, psychologische zorg, haptonomie. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij De Goudse of Zilveren Kruis. Check de dekking van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Orthodontie vanaf 18 jaar.

Verzekeringskantoor in Overschild

Prefereer jij face to face contact ten aanzien van een zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Overschild. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon adviseert jou m.b.t. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist controleert jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Overschild