Loading...

Zorgverzekering Ouwster-Nijega Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Aan het einde van het jaar kan je overstappen van zorgverzekering in Ouwster-Nijega. Bijvoorbeeld naar CZ, Achmea, VGZ, Menzis, FBTO. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het loont dus om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Klopt jouw geldende zorgverzekering nog met jouw situatie? Met behulp van een nuttige zorgvergelijker kun je vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende verzekeringen als fysiotherapie plus preventieve zorg. Het overstappen is in een paar minuutjes geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een geschikte zorgverzekering is vaak lastig. Feiten zoals Gecontracteerde zorg en Bestuursrechtelijke premie zullen je aandacht nodig hebben. Je kunt bijna overal wel terecht, van Promovendum of Ohra tot CZdirect en UMC Zorgverzekering. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een aantrekkelijke polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via een zorgvergelijker achterhaal je rap en gemakkelijk een voordelige verzekering die aansluit op je individuele wensen. Meer info? Hier lees je praktische gegevens m.b.t. de basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Oostrum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Ouwster-Nijega? De premies van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De premie hangt af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Via de polisvergelijker – met uitgebreide functies – bekijk je gelijk welke organisatie de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg, Promovendum betreft vaak een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-ouwster-nijega


Populaire zorgpolis in Ouwster-Nijega?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – wellicht overstappen en zorgpolis Niekerk afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Verderop lees je meer over een aantal factoren waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor aandoeningen als Atresie of Epipen, echter ook Pityriasis rosea en Stemmingsstoornis. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis ben je welkom bij alleen de gecontracteerde ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 is het ER €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (maximaal €500). Je profiteert van een goedkope polis. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra dekking voor tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (De Friese Meren) of soms een school. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ouwster-Nijega?
Gelijk profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Ouwster-Nijega of in deze buurt. Handig: het kan nog sneller en eenvoudiger online. Hier vind je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Bepaal de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn 12 per jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn ZieZo) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Ouwster-Nijega?

De basispolis vergoedt allerlei zorgkosten in Ouwster-Nijega. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer, Ziekenhuis. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Check de condities van jouw huidige dekking en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar check je een aantal gangbare zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Ouwster-Nijega is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: verifieer of je assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Ouwster-Nijega. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit het basispakket. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Ouwster-Nijega? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €65 per jaar tot €200 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Ouwster-Nijega moet een contract hebben afgesloten met jouw assuradeur. Er zijn nog vele soorten zorg in de streek De Friese Meren. Bijvoorbeeld: diëtetiek, podotherapie, kraamzorg, logopedie of plastische chirurgie, audicien, stoppen met roken, haptonomie, apotheek. De vergoedingen wisselen nogal bij Menzis of Zilveren Kruis. Check de afspraken van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Dekking Opname psychiatrische afdeling.

Verzekeringskantoor in Ouwster-Nijega

Houd jij van face to face contact m.b.t. jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Ouwster-Nijega. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist helpt jou op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon controleert jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ouwster-Nijega