Loading...

Zorgverzekering Ouwerkerk Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Ouwerkerk. Veel gekozen partijen zijn Menzis, CZ, VGZ, OHRA, Achmea. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om het huidige contract goed door te nemen. Klopt de huidige dekking met jouw wensen. Geholpen door deze slimme zorgvergelijker mag ook jij gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende modules zoals bijvoorbeeld alternatieve zorg en beweegzorg. Overstappen van aanbieder is razendsnel geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Probleemloos overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is nogal frustrerend. Zaken als Gecontracteerde zorg of Nominale premie zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van De Amersfoortse of PMA tot Ik en ZieZo. Hoe stap ik over naar een professionele verzekeraar? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door een zorgvergelijker vind je rap en zonder problemen een aantrekkelijke verzekering die spoort met jouw zorgwensen. Problemen? Op deze pagina lees je nuttige details aangaande de basisverzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Oostknollendam zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Ouwerkerk? De premies van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl de dekking gelijk is. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De premie hangt af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Met de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – bekijk jij binnen 1 minuut welke assuradeur voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum, HEMA is meestal wel een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-ouwerkerk


De beste zorgpolis in Ouwerkerk?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Niehove afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Bewuzt, Univé, United Consumers. Op deze site lees je meer over nuttige begrippen waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze info zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgverleners waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Buikgriep of Glucosurie, echter ook Longpest en Spierziekte. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (niet meer dan €500). Jouw “win” is een aantrekkelijke prijs. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is het misschien wat voor jou. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Schouwen-Duiveland) of via een hogeschool / universiteit. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). Vaak is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Ouwerkerk?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Ouwerkerk of ergens in de buurt. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger online. Hierna vind je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (bijvoorbeeld 27 behandelingen).
 7. Neem besluit over de uitkering t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is Zekur) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Ouwerkerk?

De basisverzekering dekt veel voorkomende zorgkosten in Ouwerkerk. Zodoende worden kosten gedekt van o.a. Medisch specialist, Ziekenvervoer, Medicijnen, Bloedonderzoek. Echter ook Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Dieetadvies. Lees de kleine letters van de huidige modules en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Hierna tref jij een aantal vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Zeeland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Ouwerkerk wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering dekt dit. Wel betaal je eigen risico. Noemenswaardig: trek even na of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Zeeland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Ouwerkerk. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Ouwerkerk? Contactlenzen en brillen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €35 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. De audicien in Ouwerkerk moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er vele verschillende types zorg in de gemeente Schouwen-Duiveland. Bijvoorbeeld: diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg, podotherapie en psychologische zorg, apotheek, haptonomie, stoppen met roken, audicien. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij FBTO of Univé. Check de dekking van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Dekking Opname GGZ-instelling.

Verzekeringskantoor in Ouwerkerk

Wil je het liefstface to face contact t.a.v. je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een verzekeringsmaatschappij in Ouwerkerk. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider bespreekt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Ouwerkerk